Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

La Ciutat de Nadal 2021 i els Mercats de Barcelona

10 de desembre de 2021

Als mercats de Barcelona es distribuiran postals amb imatges històriques dels districtes, receptes de Nadal i cites literàries, a més de ser l'escenari d'alguns concerts del Sons de Nadal.

Barcelona vol celebrar aquest Nadal amb el convenciment que cal fer-ho d’una manera ben especial. Nadal és una de les festes més assenyalades de la nostra cultura i per a la ciutat és celebració i esperança, cultura i creativitat, gaudi de l’espai públic i participació de la ciutadania. Per això s’ha pensat en una festa per a tothom, per als nens i nenes de la ciutat, però també per a joves i grans.

El model de La ciutat de Nadal es proposa enguany el repte d’aconseguir que Barcelona sigui referent de les celebracions nadalenques. Per fer-ho s’ha posat tot l’esforç a programar un conjunt propostes singulars i de qualitat que al llarg de quaranta dies portin una vivència extraordinària i compartida per als habitants i els visitants.

Una proposta cultural de Nadal elaborada amb la complicitat del sector del comerç, els mercats i la restauració que es desplega en espais centrals i de referència de la ciutat, però també arreu dels seus 10 districtes. En total, es faran fins a 300 passis d’espectacles, amb prop de 300 artistes i 85 agents implicats. Una programació extensiva i descentralitzada que posa en relleu la creativitat i el talent del teixit cultural i artístic local. La campanya de Nadal vol tornar a convertir el carrer en una gran festa de participació de la ciutadania i també impulsar el teixit comercial de la ciutat, especialment el comerç de proximitat. Una àmplia programació que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i desenes d’entitats públiques i privades de la ciutat.

Als mercats de Barcelona, la memòria del Nadal del passat es revisita amb l’edició un milió de postals que es distribuiran en aquests espais. Són imatges històriques de tots els districtes amb receptes de Nadal i cites literàries nadalenques al revers. A més, se sortegen caps de setmana a la ciutat de Barcelona.

Del 18 al 30 de desembre de 2021, a Plaça Catalunya se celebraran tallers familiars, arts escèniques, música i arts visuals per a tota mena de públics. Es dividirà en tres franges horàries de matins, tardes i vespres destinades a diferents edats i compta amb la implicació d’entitats públiques, associatives, cooperatives i privades. La Plaça Universitat també serà un punt de referència de programació del Festival amb una peça d’arquitectura interactiva de l’estudi Domestic Data Streamers que genera històries nadalenques a partir de la participació dels vianants.

Als districtes es presentarà Sons de Nadal, una programació musical de 100 concerts al carrer per tots els barris de la ciutat, amb el protagonisme de la música jazz, clàssica i indie i amb referències nadalenques. Més de 40 formacions locals tocaran en directe a carrers i places en concerts gratuïts. Aquest extens programa s’ha dissenyat amb la col·laboració de Primavera Labels, Sónar, Cruïlla, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, el Taller de Músics i el Conservatori Liceu.

I també: els pessebres de la ciutat, La Màgia dels Reis d’Orient, la celebració de Cap d’Any, les activitats familiars als districtes, l’Arbre de Nadal de la plaça Sant Jaume i un llarg etcètera.

Més informació

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X