Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

El Concurs literari de Nou Barris arriba a la 35a edició

24 de gener de 2023

A banda de les modalitats habituals, enguany també es premiarà el millor relat eròtic.

Poc s’ho devien imaginar el 1988 quan el Centre Cívic Torre Llobeta, la delegació de Nou Barris del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i les biblioteques del districte van decidir crear aquest esdeveniment literari, que la 35a edició veuria la llum. Però així és. El gran certamen de les lletres a Nou Barris avança amb pas ferm i decidit cap al mig segle de vida, i ho fa amb el mateix esperit de sempre: oferir la possibilitat d’escriure pel simple goig de fer-ho, i premiar els millors textos.

Us en recordem les modalitats:

  • Poesia català
  • Poesia castellà
  • Narrativa català
  • Narrativa castellà
  • Relat curt d’humor català
  • Relat curt d’humor castellà
  • Relat fantàstic, tant en català com en castellà

El primer premi consistirà en 300 euros en llibres, i el segon, en 175 euros, també en llibres.

Els treballs en narrativa hauran de tenir una extensió màxima de quatre fulls i s’hauran de presentar en format DIN A4, a doble espai, escrits en tipus de lletra Arial i de cos 12,
paginades i sense enquadernar. En la modalitat de poesia, els poemes hauran de tenir una
extensió màxima de 40 versos.

A més, des de l’any passat el concurs premia també “La modalitat de l’any”. Enguany, és el torn del relat eròtic, tant en català com en castellà. En aquest cas, els treballs tindran una extensió màxima de quatre fulls i s’hauran de presentar en format DIN A4, a doble espai, escrits en tipus de lletra Arial i de cos 12, paginats i sense enquadernar. El premi per a aquesta modalitat és un lot de llibres valorat en 100 €.

Fins al 31 de març a les 20 h sou a temps de presentar els vostres originals en poesia, narrativa, relat curt d’humor i relat fantàstic, tant en català com en castellà, a més del mencionat relat eròtic.

Com fem cada any, us n’adjuntem les bases.

El comunicat del veredicte i el lliurament de premis es farà al Centre Cívic Torre Llobeta el dissabte 6 de maig a les 19 hores.

Organitza el Centre Cívic Torre Llobeta amb el suport de les biblioteques Vilapicina i la Torre Llobeta, Nou Barris, Canyelles, Les Roquetes – Rafa Juncadella, Zona Nord, i la Delegació de Nou Barris del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

El 2022, rècord de participants

El nombre de persones que prenen part en aquest certamen creix any rere any. L’any passat es va esmicolar el registre anterior, amb 313 persones. Amb aquests números, no és estrany que el certamen tingui cada vegada més volada, i, a tall d’exemple, hi participin persones provinents de punts tan dispars com Hamburg o Cadis. De fet, l’any passat, 73 persones eren de fora de Barcelona.

Per gèneres, les dones (161) van continuar superant els homes (152). Per edats, més de la meitat es van concentrar en la franja que va dels 31 als 65 anys. Tot i això, hi va haver 60 participants d’entre els 15 i els 30 anys, i 57 de més de 65 anys. La persona més jove va ser una noia de 15 anys, i la més gran, una dona de 85.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X