17 de juny de 2020
Les actuacions que s’han executat durant les últimes setmanes atenen les necessitats ciutadanes per desplaçar-se per la ciutat en l’escenari post-covid-19, s’emmarquen en la lluita contra la contaminació i els efectes de l’emergència climàtica i reforcen un model de ciutat que prioritza la salut de la ciutadania, la vida veïnal i el comerç dels barris.
Més carrers adaptats i itineraris segurs per anar a peu
- Carrers reservats per als vianants de 9.00 a 21.00 hores:
- Cada dia de la setmana: 21,3 quilòmetres de vies secundàries.
- Caps de setmana i festius: set grans àmbits de la ciutat.
- Reserva d’alguns trams dels laterals de la Gran Via i la Diagonal per caminar.
- Ampliació tàctica de voreres amb una reducció a un únic carril de circulació de 30 km/h en alguns trams dels carrers del Consell de Cent, Rocafort i Girona.
- Ampliació tàctica de voreres, fins a 4,15 metres d’amplada, a la via Laietana.
- Alliberament de les voreres de motos.
En bicicleta, sense fums a tot arreu!
Les darreres setmanes s’han habilitat 21 quilòmetres de nous corredors bici: carrils de circulació a la calçada que es reserven per a l’ús de la bicicleta i se senyalitzen amb pintura al terra.
A més, el servei de Bicing s’ha ampliat amb 68 estacions noves de les 97 que hi havia previstes i ja arriba a barris de muntanya que fins ara no tenien connexió a la xarxa.
Un transport públic eficient i segur
Actuacions en disset carrils bus: segregació amb pilons, creació de més trams i ajustos per facilitar la circulació de vehicles.
Mesures al metro: informació de l’aforament per evitar aglomeracions.
Accions al taxi: facilitats en la desinfecció de vehicles, instal·lació de mampares de protecció i adaptació de parades a la demanda.
A tota la xarxa de transport públic s’ha intensificat la neteja i la desinfecció dels espais.
Beneficis d’una mobilitat activa
- Benestar físic i emocional.
- Impuls del comerç de proximitat.
- Menys contaminació, aire més net.
- Més espai públic per al veïnat.
- Barris amb més vida.
- Menys soroll.
Per planificar els desplaçaments per la ciutat podeu consultar el web mobilitat.barcelona. Hi podeu comprovar el temps que necessiteu per arribar a peu a qualsevol lloc, quina ruta us porta per carrers amb més espai per als vianants, quines són les millors opcions per desplaçar-vos en bicicleta o quina combinació de transport públic s’ajusta millor a les vostres necessitats.