Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Torna la festa de la primavera amb l’objectiu que la ciutadania posi mans al verd urbà

28 de març de 2022

El 2 d'abril, el parc del Poblenou s'omple d'activitats per gaudir dels parcs i jardins de la ciutat. Abans, el 31 de març, els Jardins de Torre Llobeta acolliran activitats formatives escolars.

El parc del Poblenou acull el proper dia 2 d’abril entre les 10 i les 13.30 h la festa de la primavera per gaudir dels parcs i jardins de la ciutat i apropar-nos al verd des del respecte pel medi ambient. El dia 31 de març es farà la festa de la primavera escolar, on alumnat de tota la ciutat farà una plantada en un parc de cada districte. Ambdues activitats s’emmarquen dins el programa Mans al verd, Eix 3 del Pla Natura, que posa en valor el verd urbà i potencia que la ciutadania participi en la cura del verd de forma regularitzada, informada i assessorada. Aquesta festa permet posar a l’abast de la ciutadania l’expertesa i el coneixement de Parcs i Jardins en l’àmbit de la jardineria i la biodiversitat urbana d’una manera lúdica i festiva.

Una de les novetats d’enguany és la possibilitat de tenir cura de màxim tres escocells i “apadrinar-los”. L’escocell és l’espai no pavimentat al voltant de les soques dels arbres de la ciutat. Els escocells urbans –que poden adoptar formes molt diferents- permeten la vida i el creixement de l’arbre i la seva incorporació a la comunitat. Per disposar d’un escocell, cal emplenar prèviament el tràmit i complir els requisits per a l’aprovació.

Barcelona fa anys que reconeix el valor estructural del verd i el seu potencial per a la ciutadania i la ciutat. El verd aporta salut i benestar i ajuda a lluitar contra els efectes del canvi climàtic. El Compromís de Barcelona pel Clima implica incrementar els espais verds de Barcelona en 1m2/habitant horitzó any 2030. El Pla Natura (2021-2030), per la seva banda,  assenyala també que és imprescindible aconseguir més verd. L’eix 3 del Pla Natura Amb i per la ciutadania pretén millorar-ne la conservació i implicar-hi la ciutadania amb el programa Mans al Verd.

L’esclat de la natura, als Jardins de Torre Llobeta

La primavera simbolitza l’esclat de la natura i el programa Mans al verd participa d’aquesta explosió natural amb activitats formatives repartides per parcs de tota la ciutat. Al voltant de 1.500 infants -procedents d’escoles que participen en els programes Ampliem i Descobrim Natura- formaran part d’aquesta activitat dijous 31 sota el lema de la coresponsabilitat. A Nou Barris, es durà a terme als Jardins de Torre Llobeta.

Pel que fa a l’acte popular del parc del Poblenou de dissabte, es preveu plantar a diversos espais planta arbustiva de clima mediterrani adaptada a la proximitat del mar, fer tallers educatius en l’àmbit del verd, la biodiversitat i la sostenibilitat, així com disposar d’altres activitats com ara cerca-vila, conta contes, un arbre dels desitjos i un joc gran, entre d’altres.

Vine i participa de la festa de la primavera!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X