Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Tens un comerç o un establiment de restauració a Barcelona? Aquestes subvencions t'interessen!

28 de juliol de 2020

L'Ajuntament de Barcelona té obertes tres subvencions dirigides al comerç de proximitat i als establiments de restauració de la ciutat. Ja pots consultar tot allò que necessites per sol·licitar les subvencions per a l'enllumenat nadalenc de les vies públiques i a l'interior dels aparadors dels establiments comercials, les subvencions per a la transformació digital del teu negoci, i les ajudes per incentivar la rebaixa de lloguers de locals comercials. Aquí t’ho expliquem:

 • Subvencions per a l’enllumenat nadalenc

L’Ajuntament de Barcelona convoca les subvencions per a l’enllumenat nadalenc de les vies públiques i a l’interior dels aparadors dels establiments comercials de la ciutat per aquest any 2020.

Quines modalitats s’han convocat?

Se n’han convocat dues. La modalitat 1 va dirigida específicament a l’enllumenat a les vies públiques. La modalitat 2, en canvi, està pensada per a l’enllumenat a l’interior dels aparadors dels establiments comercials de la ciutat.

A qui es dirigeix?

Es dirigeix a les associacions de comerciants de la ciutat, sense afany de lucre i que duguin a terme el projecte a Barcelona.

Quin import es subvenciona?

L’import de subvenció serà del 75% del cost total del projecte.

On s’han de presentar les sol·licituds?

La documentació s’ha de presentar de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, seguint les instruccions indicades en aquest portal de tràmits. Caldrà disposar del corresponent certificat digital.

Consulta tota la informació aquí

 • Subvencions per a la transformació digital del comerç i la restauració

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum, posa en marxa una línia de subvencions amb un pressupost de 500.000 euros per a la transformació digital del comerç de proximitat i la restauració de barri.

Quin objectiu té?

La situació de la covid-19 ha demostrat la importància que té per al petit comerç i la restauració de Barcelona ser presents, també, a l’entorn digital. L’ajuda econòmica forma part d’un paquet de mesures més ampli impulsat conjuntament per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum i Barcelona Activa que inclou  també l’assessorament necessari per crear un pla de digitalització i l’accés a un catàleg formatiu amb més de 50 cursos per seguir en línia.

Quines modalitats s’han convocat?

 • Modalitat 1: Obtenir una presència bàsica o àmplia a Internet. Inclourà la subvenció, per exemple, de la creació de pàgines web.
 • Modalitat 2: Obtenir una presència activa a Internet. Inclourà, per exemple, el màrqueting en línia.
 • Modalitat 3: Transformació de l’establiment en Comerç i restauració Digital. Inclourà el desenvolupament, per exemple, de botigues en línia.
 • Modalitat 4: Digitalització dels processos de l’establiment. Inclourà, per exemple, la implementació de sistemes de cartelleria digital.

A qui es dirigeix?

La línia de subvencions podrà ser sol·licitada exclusivament per:

 • Establiments comercials individuals de venda al detall.
 • Parades de mercats municipals. (La resta d’establiments comercials col·lectius de venda al detall en quedaran exclosos).
 • Establiments comercials individuals que prestin algun dels següents serveis:
 • - Tallers i serveis de reparacions mecànics
  - Serveis fotogràfics i audiovisuals
  - Copisteries i arts gràfiques
  - Serveis de reparacions
  - Agències de viatges detallistes
  - Tintoreries i bugaderies
  - Perruqueries, salons d’estètica i bellesa
  - Servei de menjar preparat i càtering
  - Bars i restaurants
  - Clíniques veterinàries amb botiga física

  Quin import es subvenciona?

  La quantia de la subvenció és del 50% del cost de projecte, amb un import màxim de 7.500,00 € per sol·licitud. Quedarà a càrrec del peticionari l’aportació de la resta del cost bé directament o per cofinançament de tercers (ens públics o privats, nacionals o internacionals).

  Consulta tota la informació aquí

 • Ajut econòmic per incentivar la rebaixa de lloguers de locals comercials
 • Presentació de sol·licituds: del 3 de juliol al 2 de setembre

  L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un ajut econòmic dirigit a persones físiques o jurídiques que siguin arrendadores de béns immobles destinats a locals comercials que redueixin el lloguer als seus arrendataris de forma significativa durant un període mínim de sis mesos des de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19. 

  Limport de la subvenció és de 600 € si els propietaris rebaixen la quantia entre un 25 i un 50 %, i de 1.200 € si la rebaixa és superior al 50 %. A la concessió d’aquests ajuts —que es transferiran en un pagament únic—, el consistori hi destina un pressupost total dun milió deuros.

  Consulta tota la informació aquí

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X