Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

S’inicia el termini de presentació de sol·licituds de la primera convocatòria del “reActivem Barcelona”

13 de juliol de 2021

“reActivem Barcelona” és un fons extraordinari de 20 milions d’euros creat per donar suport a aquelles activitats que s’han vist més afectades per la Covid-19.

Aquesta primera convocatòria, amb un pressupost de 12 milions d’euros, va destinada a establiments comercials, de serveis, de restauració, d’oci nocturn i allotjaments turístics situats en planta baixa que hagin invertit o tinguin previst invertir en millores als seus locals entre la declaració de l’estat d’alarma i fins a finals d’any.

Es poden sol·licitar els ajuts entre avui i el dia 30 de juliol.

Avui ha començat el termini per a sol·licitar els ajuts de la primera convocatòria del fons extraordinari “reActivem Barcelona”, creat per donar suport a aquelles activitats que s’han vist més afectades per la Covid-19. Aquesta primera línia de subvencions compta amb un pressupost de 12 milions d’euros i va adreçada a comerços, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics. El termini per a presentar la sol·licitud estarà obert fins el 30 de juliol.

Els ajuts es poden demanar a través del web barcelona.cat/subvencionsreactivem i van destinats a establiments que estiguin situats en planta baixa i hagin fet o tinguin previsió de fer intervencions de millora en els seus establiments entre la declaració de l’estat d’alarma i el 31 de desembre de 2021.

Els imports subvencionables poden anar dels 1.000 als 4.900 euros per a actuacions de millora i adaptació de les instal·lacions, millora de la digitalització, de l’accessibilitat i de l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

En concret, les intervencions que són objecte d’aquests ajuts són:

  • Millora de les instal·lacions: com actuacions de condicionament; o adquisició i revisió del maquinari pel desenvolupament de l’activitat.
  • Adaptació de les instal·lacions al context de la COVID-19: com mampares protectores, catifes desinfectants, modificació de sistemes de ventilació i purificadors d’aire…
  • Millores de digitalització: com adquisició de material informàtic i de serveis de comunicació digital; o enfortiment de la seguretat informàtica.
  • Millores d’accessibilitat: com accessibilitat a l’establiment; o l’eliminació de barreres arquitectòniques per afavorir l’accés a tots els punts de l’establiment a les persones amb discapacitats visual o de mobilitat.
  • Millores en l’eficiència energètica i sostenibilitat: com instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic; o el condicionament o millora per a l’adequada recollida, separació i gestió dels residus domèstics.

Les subvencions es concediran d’acord amb el compliment dels criteris subvencionables, per ordre d’arribada de la sol·licitud i fins a esgotar el pressupost disponible i es limita el nombre d’establiments pels que una mateixa persona física o jurídica pot demanar l’ajut a un màxim de tres. La quantia anirà en funció de la superfície de l’activitat econòmica, la despesa d’inversió i el nombre d’habitacions i la tipologia d’establiment d’allotjament turístic.

Així, en el cas de comerços i serveis la subvenció és d’entre 1.000 i 1.500 euros en funció de la despesa d’inversió i la superfície de l’activitat econòmica. Pel que fa a la restauració i l’oci nocturn, l’ajut pot ser d’entre 1.500 i 2.250 euros en base als mateixos criteris. Finalment, els establiments d’allotjaments turístics poden rebre entre 2.250 i 4.900 euros en funció de la despesa d’inversió i el nombre d’habitacions.

Un fons extraordinari de 20 milions d’euros per al comerç, l’oci i el turisme

“reActivem Barcelona” és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb un pressupost de 20 milions d’euros per tal de donar suport a totes aquelles activitats que més estan patint les conseqüències de la Covid-19. És un fons extraordinari format per la convocatòria actual, de 12 milions d’euros, i per una segona línia d’ajuts que s’obrirà durant aquest estiu, per valor de 8 milions d’euros i adreçada a projectes d’obres i grans inversions.

Aquesta segona línia d’ajuts també valorarà aspectes de sostenibilitat i eficiència. Els ajuts podran suposar, com a màxim, el 50% del cost de les actuacions amb un límit de 100.000 euros subvencionats. Per tal d’accedir a aquesta línia caldrà la presentació d’un projecte d’inversió que tingui per objectiu la millora de la competitivitat, del funcionament i de les instal·lacions del seu negoci.

Aquestes actuacions podran ser de condicionament i reforma de l’establiment per millorar l’accessibilitat i la seguretat; l’adquisició de maquinari i altres elements relacionats amb la millora de la producció, servei o distribució i la digitalització; o la realització de millores en el camp de la sostenibilitat  i la recollida, separació i gestió de residus domèstics.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X