Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Presentat el Pla de Dinamització Econòmica i Comercial de Nou Barris 2021-2024

23 de març de 2021

El document aposta pel desenvolupament econòmic de proximitat i per posar en valor els actius i les oportunitats del territori.

El Consell Plenari de Nou Barris ha presentat el Pla de Dinamització Econòmica i Comercial 2021-2024, un paquet de mesures que tenen per objectiu bàsic recuperar i enfortir l’economia del districte. El document aposta pel desenvolupament econòmic de proximitat i per posar en valor els actius i les oportunitats del territori, així com consolidar un model de promoció econòmica que minimitzi la distància entre ciutadania i recursos públics.

En aquest sentit, el pla contempla accions com ara augmentar l’emprenedoria del jovent, activar les plantes baixes en desús, promocionar la innovació digital en els comerços o ampliar l’oferta del Cibernàrium.

A banda d’aquests aspectes, la reactivació del comerç és un dels punts clau, i per això aquesta part es desenvolupa a través d’un Pla de Comerç propi que vol promoure la competitivitat del teixit comercial, promocionar el consum de proximitat i generar coneixement. Així mateix, aquest pla vol reforçar la presència de les dones com a referents del sector, la sostenibilitat i l’accessibilitat dels locals, el consum de proximitat i la creació de comunitat amb projectes socials, culturals i educatius. També vetlla per la creació d’un espai d’impuls i reflexió amb la col·laboració d’agents vinculats al sector, la professionalització dels representants i treballadors de les entitats, i la promoció de l’associacionisme del sector.

El Consell Plenari va començar amb un sentit record a la figura de Juan Navarro, l’històric activista veïnal de Nou Barris i un dels fundadors de CCOO, mort recentment. També va tenir-hi lloc la presa de possessió de Jordi Bouzon Magriña com a nou conseller del PSC, en substitució de Sergio Nieto Sánchez.

El regidor del Districte, Xavier Marcé, va repassar alguns dels temes d’actualitat a través de l’habitual “informe del regidor”, com ara la posada en marxa a partir del 22 de març del procés de tria dels projectes a executar a Nou Barris en el marc dels pressupostos participatius, o la recent anunciada renovació del servei de bus a la Zona Nord. També va avançar que es preveu presentar públicament a finals de mes el document definitiu dels nou plans de barri que s’han de dur a terme al districte en els propers anys.

Canvis al nomenclàtor

A la part decisòria, es va informar favorablement sobre dues novetats en el nomenclàtor del districte. D’una banda, la denominació de “Passatge dels Tallers del Ferrocarril del Nord” a l’espai comprés entre Rio de Janeiro, Andreu Nin, Pintor Alzamora i Garrofers, a Porta, aprovat amb els vots favorables de PSC, BComú, PP, Ciutadans i ERC, i l’abstenció de BxCanvi. I, de l’altra, posar el nom de “Jardí de Pilar Espuña” a l’espai comprés entre Pi i Molist, Sant Iscle i Ricard Canals, al Turó de la Peira, aprovat amb idèntic suport.

El capítol de proposicions es va obrir amb la sol·licitud aprovada per unanimitat d’ERC, en el sentit de trobar una solució que doni seguretat jurídica habitacional a 180 famílies dels edificis construïts per Regesa al voltant de la plaça Eucaliptus.

No es va aprovar, en canvi, la proposta de C’s d’implantar al districte una prova pilot del sistema de reciclatge d’envasos SDDR, ni la de BxCanvi sobre l’impuls d’un pla de formació financera i econòmica per a la ciutadania que es mantingui actualitzat i a l’abast de tothom.

Sí que es va aprovar, finalment, la que va presentar el PP i que demanava que es prenguin urgentment les mesures necessàries per donar una solució als talls de llum a la Zona Nord del districte. A més d’aprovar-se, es va explicar el pla calendaritzat que es durà a terme aquest any sobre la qüestió.

El Consell Plenari va acabar amb els precs de les diverses formacions polítiques a l’equip de govern, i amb la intervenció telemàtica del públic. El servei d’autobusos de la part nord del districte, els carrils bici, les places d’aparcament al carrer i la dotació d’equipaments a Trinitat Nova van ser els principals temes tractats.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X