Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Obert el procés per presentar candidatures a la 23a edició del Premi Comerç de Barcelona

6 de juliol de 2022

El període per presentar candidatures a la 23a edició del Premi Comerç de Barcelona ja està en marxa i les persones interessades es podran postular fins al proper 12 de juliol. Enguany es  recuperen aquests guardons després de 2 anys sense poder-se celebrar per la situació sanitària.

Amb aquesta nova edició es vol reconèixer de nou la contribució del teixit comercial a la ciutat de Barcelona. La principal novetat d’aquesta 23a edició és la creació d’una nova categoria, la de comerç emblemàtic. A més, de manera excepcional, el Premi Comerç de Barcelona inclou també una menció especial, que vol reconèixer l’esforç i resiliència del sector del comerç durant la pandèmia. Alhora, vol posar en valor la seva capacitat d’adaptació, la seva resposta solidària i el seu compromís i generositat, que han evidenciat que són part fonamental de la vida dels barris de la ciutat, també en situacions límit.

A més de la menció especial, els guardons compten amb 6 categories:

  • Premi al comerç innovador. Adreçat a reconèixer la iniciativa empresarial que representi una notable aportació al sector comercial de la ciutat i que la seva proposta es constitueixi com un referent del comerç de Barcelona com a nou model de negoci.
  • Premi al comerç de proximitat. En reconeixement del comerç que, per la seva implantació i la mateixa identitat, desenvolupa una funció social i alhora vertebradora en la trama urbana. Aspectes destacats de la modalitat: la singularitat, la referència territorial, la vocació de servei, i les xarxes de col·laboració.
  • Premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció i coneixement del comerç de la ciutat. En reconeixement de la persona professional, empresària, empleada que amb la seva trajectòria professional o lideratge contribueixi o hagi contribuït al desenvolupament, la millora, la dinamització, o la promoció del comerç de Barcelona i dels valors que són inherents al comerç de trama urbana: proximitat, innovació, sostenibilitat i emprenedoria.
  • Premi al comerç sostenible. En reconeixement del comerç que en l’execució de la seva activitat (producte, processos de venda o elaboració, i servei) incorpori bones pràctiques i un compromís per la corresponsabilitat, la proximitat i la diversitat davant el client i el territori.
  • Premi al comerç emblemàtic. En reconeixement d’aquell establiment comercial emblemàtic en actiu que formi part del catàleg del patrimoni arquitectònic, històric-artístic i paisatgístic dels establiments emblemàtics de Barcelona i que destaqui per la seva singularitat en la seva activitat comercial, en la preservació i manteniment dels elements catalogats.
  • Premi Mercats de Barcelona, Jordi Maymó. Aquesta modalitat consta de dues subcategories. En primer lloc, el Premi a la millor iniciativa individual d’un establiment d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona. En segon lloc, el Premi a la millor iniciativa col·lectiva per a la dinamització d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona.

Els establiments premiats es faran públics en una gran gala que tindrà lloc aquesta tardor.

Per a més informació: www.barcelona.cat/premiscomerc

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X