Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Més allotjaments i serveis a domicili per a l’aïllament adequat de persones amb Covid-19

11 de maig de 2020

Es posa en marxa a la ciutat el Programa municipal de suport a les quarantenes per a l’aïllament adequat de les persones amb Covid-19. Es tracta de 165 llars addicionals: 85 apartaments turístics actualment en desús i 80 habitacions del nou Hotel Salut.

El Programa municipal de suport a les quarantenes ha de garantir l’aïllament domiciliari dels veïns i veïnes de la ciutat que tenen dificultats per complir les recomanacions sanitàries a causa de la seva situació habitacional o socioeconòmica. En concret, es tracta de persones o nuclis familiars que no poden fer l’aïllament en les condicions òptimes després d’haver estat diagnosticats de Covid-19 i no requerir hospitalització o bé després d’haver estat en contacte amb persones que han donat positiu en Covid-19.

El programa inclou l’allotjament, l’entrega a domicili d’aliments, els equips de protecció i el servei de neteja.

Aquesta setmana ha obert el nou Hotel Salut, que ofereix 80 habitacions i que funcionarà amb un reforç de suport social específic. A més, diferents operadors han cedit de manera gratuïta fins a finals de juny 85 apartaments turístics en desús, i el consistori es farà càrrec de les despeses de subministrament i la neteja.

Les derivacions es fan des de l’atenció primària del Departament de Salut de la Generalitat, que detecta les persones en aïllament domiciliari que tenen dificultats, o ocasionalment des dels hospitals o hotels Salut, i té el suport dels Serveis Socials de la ciutat.

Els serveis a domicili, una necessitat freqüent

Una desena de tècnics municipals s’encarregaran de coordinar els diferents dispositius de serveis a domicili. Es preveu que es faran fins a 500 neteges o desinfeccions domiciliàries i que es repartiran fins a 3.000 mascaretes, guants i altres equips de protecció gràcies a personal voluntari d’Open Arms, que, a més, farà tasques de recollida periòdica de residus. La Fundació Hope and Help, que treballa per evitar la solitud i l’abandonament de persones grans i animals, s’encarregarà de la cura d’animals domèstics. A més, el servei d’entrega a domicili de medicació a persones fràgils, que es duu a terme en col·laboració amb la Creu Roja, segueix funcionant a la ciutat.

Pel que fa a l’alimentació, amb la iniciativa “Cistelles contra la Covid-19”, impulsada conjuntament per l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i l’empresa Linesport, ja s’han lliurat 20.000 lots d’aliments i informació sanitària específica per evitar que les persones vulnerables hagin de sortir al carrer, 409 en el marc del nou programa municipal.

El Programa de suport a les quarantenes, en col·laboració amb la Creu Roja, ofereix lots d’alimentació i productes d’higiene i neteja a les persones amb diagnòstic de Covid-19 o en aïllament preventiu que els serveis d’atenció primària indiquin. D’altra banda, des de l’inici de l’estat d’alarma s’ha activat el servei municipal d’àpats per a 585 llars, un recurs que es potenciarà amb la col·laboració del Banc dels Aliments, World Central Kitchen, Sagardi i Food for Good.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X