Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Guia de bones pràctiques i protocols del CCAM a l'activitat comercial

12 de maig de 2020

El Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM), ha posat a disposició dels i de les comerciants unes Guies de bones pràctiques i protocols, dirigits a l’activitat comercial en establiments físics.

En el document hi ha diverses pràctiques específiques adreçades al sector de l’alimentació:

Si el producte es troba exposat directament al client sense envasar, s’haurà de protegir en vitrines, plàstic, vidre, metacrilat o qualsevol altre material que en garanteixi la higiene. En el cas de productes de pesca, carn, xarcuteria, polleria o de fruites i verdures i hortalisses en despatx assistit podrà establir-se una distància de seguretat entre el client i els productes adaptada a la mida de l’establiment.

En el cas de fruites i verdures d’autoservei, s’han de recollir recomanacions de rentat i tractament del producte i l’ús de guants d’un sol ús. En l’autoservei d’altres productes a granel caldrà habilitar les mesures de seguretat adaptades al tipus de producte. Ús de guants per part del venedor i del client que manipulin productes no envasats. Es recomana que el venedor utilitzi guants, d’acord amb la reglamentació sobre manipulació d’aliments, si és el cas.

A més, tant al sector alimentari com en d’altres, hi ha diverses mesures generals que també els afecten i que figuren al document, com les mesures d’higiene i/o protecció dels treballadors i treballadores, la roba de treball, les mesures d’higiene i/o protecció de l’establiment, entre d’altres. També n’hi ha de  més específiques com el mode d’actuació en cas de personal infectat o en risc, mesures d’higiene o protecció dels clients, o mesures de protecció específiques en caixes i punts d’atenció al públic entre d’altres.

Per consultar el document complet i d’altres pràctiques relacionades amb d’altres sectors, ho podeu fer a través d’aquest enllaç.

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X