Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Dependents/es de comerç, entre les 10 ocupacions més demandades a la borsa de Barcelona Activa

20 de gener de 2022

Barcelona Activa, l’agència econòmica municipal de l’Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu impulsar l’ocupació a la ciutat, ha gestionat durant 2021 més de 1.800 ofertes de feina, 1.600 per a contractacions laborals i 200 de contractes en pràctiques. Les empreses es dirigeixen als serveis de Barcelona Activa amb les seves vacants, i també ho fan les persones candidates que cerquen feina per formar part de les borses de treball. S’han gestionat una mitjana de 5 vacants al dia que han donat com a resultat la incorporació de 800 persones al llarg del 2021, en feines de diferents sectors i ubicades a Barcelona i a l’àrea metropolitana.

El rànquing dels 10 perfils més sol·licitats per les empreses registrats a la plataforma d’intermediació laboral de Barcelona Activa són:

Els 10 perfils més demandats

1.- Desenvolupador/a en programació

2.- Dependent/a de comerç polivalent i vendes

3.- Administratiu/va general

4.- Administratiu/va de departament Comptable, Comercial, Producció, Logística

5.- Dependent/a de comerços en àrea d’alimentació

6.- Venedor/a comercial, sector màrqueting

7.- Cambrer/a a restaurants

8.- Auxiliar de cuina, en turisme hostaleria i restaurants

9.- Auxiliar administratiu/va en oficines

10.- Enginyeria informàtica en programació i tècnic de sistemes

El 87% de les ofertes s’ubiquen a la ciutat de Barcelona, i la resta a l’àrea metropolitana, i principalment han predominat els àmbits d’ocupació de serveis a les empreses, telecomunicacions i TIC, comerç i turisme.

Pel que fa a la durada de les vacants gestionades, un 38% són places indefinides; un 55% són contractes de més de 6 mesos, i el 7% menor a 6 mesos. En relació a la jornada de treball, prop del 78%  són jornades completes, i la resta són parcials.

De les ofertes laborals gestionades a través d’aquesta eina, un 17,6% són perfils vinculats a les TIC que requereixen un elevat component de competències digitals i que s’emmarquen principalment  dins d’aquests àmbits:

1.- Telecomunicacions i TIC

2.- Serveis a les Empreses en l’àmbit de la Publicitat, RRPP i Màrqueting

3.- Comunicació Audiovisual

4.- Comunicació Multimèdia

5.- Gestió Empresarial

Són demandes que cerquen els perfils de programador/a; periodisme i publicitat; informàtica; i product manager; entre d’altres.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X