Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Barcelona Energia genera un estalvi de 70.000€ als comerciants de 12 mercats municipals gràcies al “Pla d’estalvi energètic”

2 de juny de 2021

  • La prova pilot va finalitzar el mes de febrer i des de llavors, més de 150 comerciants han apostat per l’energia verda i l’estalvi econòmic de la comercialitzadora pública.
  • Gràcies als informes energètics gratuïts realitzats als comerciants dels dotze mercat analitzats han aconseguit rebaixar, de mitjana, un 18% el cost total de la seva factura anual, generant un estalvi aproximat de 462 € anuals.
  • Amb el canvi a l’energia 100% renovable, els comerciants han deixat d’emetre més de 280 tones de CO2.
  • Fins el moment, s’han analitzat els següents mercats: Barceloneta, Besòs, Carmel, Fort Pienc, Guineueta, Horta, Llibertat, Ninot, Sants, Sant Martí, Sarrià, Tres Torres. A més, cinc mercats més estan en procés d’estudi.

Fa gairebé tres mesos que la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), juntament amb l’Institut Municipal de Mercats, van apostar per l’estalvi econòmic i eficiència energètica de Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Des del mes de febrer, la FEMM ha ofert la possibilitat de realitzar un estudi gratuït als comerciants dels 43 mercats de la ciutat de la mà de la companyia pública d’electricitat, amb l’objectiu de conèixer les seves necessitats energètiques.

En total, Barcelona Energia ha analitzat el 76% de les factures dels comerços dels 12 mercats municipals que així ho han sol·licitat, generant-los un estalvi anual de 68.389 €.

Per a Eduard Escofet, President de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM): “Des de la FEMM estem molt satisfets amb la tasca que està realitzant Barcelona Energia, oferint els seus serveis als comerciants dels mercats municipals. A més, volem destacar que tenim confiança plena amb la comercialitzadora, ja que no només ofereix un estalvi econòmic i mediambiental, també ofereix plenes garanties i màxima transparència als seus usuaris”.

Per a Marc Bonet, Responsable de desenvolupament de negoci de Barcelona Energia: “Des de la companyia estem molt contents que la FEMM i l’Institut Municipal hagi dipositat la seva confiança en nosaltres per a dur a terme la gestió elèctrica dels mercats i els comerços que així ho desitgin. Volem destacar que des de l’inici de l’acció, el 87 % dels comerciants  que van accedir a estudiar les seves factures elèctriques se’ls ha detectat que poden arribar a generar un estalvi potencial de gairebé 110.000 € anuals”.

A més a més, Màxim Lopez, Gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona afegeix: “L’estalvi generat des que Barcelona Energia és molt notori i així ho han afirmat diversos comerciants. Els 150 comerciants que s’han canviat a la comercialitzadora pública ja s’estalvien una mitjana de 462 € anuals en la seva factura de la llum i, a més, eviten l’emissió de dues tones de CO2”. 

Alta satisfacció amb l’estalvi econòmic i mediambiental aconseguit

La col·laboració entre la FEMM i Barcelona Energia estableix que la comercialitzadora pública realitzi una oferta col·lectiva a tots els comerciants perquè consumeixin l’electricitat sostenible de Barcelona Energia a través d’unes condicions econòmiques més avantatjoses. Un dels mercats analitzats és el Mercat de la Llibertat, en el qual quinze dels seus comerciants han canviat la seva comercialitzadora per Barcelona Energia.

Tino Mora, membre de la junta del Mercat de la llibertat i propietari del comerç Fruites i Verdures Germans Mora, afirma: “Estem molt satisfets amb el canvi de comercialitzadora, ja que ens ha permès estalviar, només en la primera factura, 70€. Barcelona Energia no només és una companyia pública que ofereix electricitat 100% renovable sinó que també ens permet estalviar més d’un 20% en la factura de la llum.”

A més, Salvador Helbig comerciant d’Olives i conserves Helbig del mateix mercat afegeix: “Nosaltres hem notat una clara diferència des que hem canviat de companyia elèctrica.  Durant el primer mes ens hem estalviat 38€ en la factura elèctrica, és a dir, el 17,1%. Amb la situació actual, qualsevol estalvi ajuda i més amb companyies com Barcelona Energia amb qui, apart de l’estalvi econòmic, també evitem emetre unes dues tones de CO2 a l’aire gràcies a la seva energia verda”.

Un altre mercat a destacar és el del Ninot, en el qual 19 comerciants han apostat per la companyia pública d’electricitat. Entre tots els comerciants que han canviat de comercialitzadora s’han estalviat més de 15.500 €, un 23% de la factura, i han evitat emetre 46,72 tones de CO2.

Alex Espuña, comerciant del comerç Peixnot del Mercat del Ninot sosté: “Només en la primera factura elèctrica que hem rebut amb Barcelona Energia hem vist que ens hem estalviat gairebé un 45% del que pagàvem anteriorment. Estem molt contents amb aquest estalvi econòmic”.

D’altra banda, Sergi Clemente, President del Mercat de Fort Pienc, també ha volgut destacar com de positiva està sent aquesta acció de Barcelona Energia acordada amb la FEMM, ja que té constància que més del 50% dels comerciants del mercat “faran el canvi a la comercialitzadora pública”. A més a més, afegeix que és una bona senyal “la bona rebuda que està tenint la comercialitzadora en els mercats municipals. Cada vegada estem més conscienciats amb el canvi climàtic i qualsevol millora que puguem realitzar és important”.

Així doncs, l’opció d’electricitat 100% renovable de Barcelona Energia suposa un estalvi de consum energètic per a cada establiment de 2 tones d’emissions de CO2, l’equivalent a 12.088 km fets amb un cotxe dièsel. En el cas d’un mercat sencer s’evitaria emetre 57 tones de CO2, és a dir, com fer 8 voltes al món per l’equador en cotxe.

Sobre Barcelona Energia

La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als ciutadans l’1 de gener de 2019 i actualment ofereix assistència a més de 3.800 usuaris de tota l’àrea metropolitana de Barcelona. L’operador elèctric metropolità no només compra i ven energia, sinó que també adquireix un compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria personalitzada, utilitza sistemes de transparència en la gestió, aposta per la innovació tot incentivant l’autoconsum i impulsa la participació ciutadana mitjançant la plataforma Decidim Barcelona Energia.

Sobre Federació de Mercats Municipals

La Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), constituïda l’any 2020, neix de la necessitat d’aglutinar en una sola institució les 43 associacions de mercats de Barcelona que formen part de la xarxa més important de mercats a nivell mundial, que ha estat posada com a exemple de gestió publico/privada, que dona servei als ciutadans dels barris de Barcelona i que és líder en producte d’alimentació de proximitat, sostenible i de temporada.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X