Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Arrenca la tercera edició de la Universitat d'Estiu de Mercabarna

8 de juliol de 2021

En el marc del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, arriba la tercera edició de la Universitat d’Estiu de Mercabarna del 5 al 7 de juliol.

En el marc del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, la Universitat d’Estiu de Mercabarna acollirà, del 5 al 7 de juliol, unes jornades basades en l’aprofitament alimentari, l’alimentació sostenible i la innovació tecnològica. Enguany les jornades se celebraran en format híbrid (presencial amb aforament limitat a la Sala d’actes de Mercabarna i emès en directe per streaming). 

Aquesta iniciativa té l’objectiu de proporcionar una visió ampliada de la sostenibilitat en les diverses fases de la cadena alimentària, així com intercanviar experiències innovadores entre empreses i institucions, aportant coneixement actualitzat sobre els reptes i la visió pràctica del sector agroalimentari arreu del món. També serà una oportunitat per a que persones pre-professionals i professionals del sector puguin intercanviar idees i projectes. 

Així, el dilluns 5 de juliol la Universitat d’Estiu de Mercabarna se centrarà en analitzar l’aprofitament alimentari al llarg de la cadena agroalimentària, tot incidint en el marc institucional, amb una taula rodona sobre iniciatives per a l’aprofitament alimentari a diferents entorns i un debat sobre les oportunitats i reptes a l’era post-covid. 

El dimarts 6 de juliol de es donaran a conèixer projectes d’economia social al voltant de l’alimentació sostenible. En aquest sentit, Francesc Leyva, secretari general de la Federació de mercats municipals de Barcelona, parlarà del programa ‘Comerç Verd’, una iniciativa que ja s’ha posat en marxa a sis mercats de Barcelona (Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta) i que al setembre s’estendrà al conjunt de mercats municipals. És un dels principals eixos del programa de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i suposarà un salt qualitatiu tant en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona com en la facilitat que tindrà la ciutadania per accedir-hi. A més a més, Eduard Escofet, president de la Federació de Gremis de Detallistes de Productes Alimentaris i Associacions de Concessionaris de Mercats de Catalunya (FEGRAM), participarà en un espai de debat sobre el paper de la xarxa de mercats majoristes d’alimentació en matèria d’alimentació sostenible.

El darrer dia de la Universitat d’Estiu de Mercabarna, el dia 7 de juliol, es presentaran experiències en què la innovació tecnològica està al servei d’un model alimentari més saludable i sostenible. Hi participarà  Pilar Roca, directora del departament d’Organització, Sistemes i Màrqueting de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, i explicarà el Pla digitalització de l’IMMB i el marketplace de Mercats Barcelona. 

La Universitat d’Estiu de Mercabarna s’adreça a estudiants de quart curs d’enginyeries tècniques, de ciències ambientals i biològiques, de màster, entre altres, i a professionals del sector agroalimentari. Les inscripcions són gratuïtes i caldrà formalitzar-les a cada jornada als següents enllaços:

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X