Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 17 al 23 de febrer?

· Quan? Del 17 al 23 de febrer de 2023

El Carnaval monopolitza el cap de setmana amb desfilades per tot el districte i la gran rua central de dissabte, però els propers set dies viurem també destacats concerts.

Molt resumidament, el Carnaval o Carnestoltes va néixer com l’últim gran sarau abans del període de Quaresma, marcat per l’abstinència i la contenció. Amb el pas del temps, la Quaresma ha quedat més aviat arraconada, però ai amics i amigues, una bona festassa com la del Carnestoltes no ha caigut pas en l’oblit. De fet, el Carnaval està més viu que mai, a jutjar pel munt de celebracions que farceixen el cap de setmana a l’agenda del districte que us presentem avui. Hi trobareu festes específiques per a infants, joves (amb els concerts de divendres a la nit al carrer Portlligat) i gent gran, i també moltes rues i activitats per al públic general, capitanejades per la gran rua central de dissabte, que aquest any canvia el seu recorregut i anirà a parar fins a la plaça Trobada. Aquesta serà l’escenari del clàssic pachangódromo i l’avantsala dels concerts que remataran la nit a l’Ateneu Popular Nou Barris, amb un cartellàs que inclou el noubarrienc Mateolika, Maruja Limón i el dj set de Bizaplayers.

Més enllà del Carnestoltes, durant el cap de setmana podrem gaudir també d’esdeveniments com la tarda de monòlegs d’humor de divendres al Centre Cívic Torre Llobeta o el cinefòrum mediambiental de dissabte al migdia a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, i de concerts que ens duran des del jazz d’Irene Reig Trio, dissabte al migdia als jardins de Can Xiringoi, als aires cubans d’Irina González, dissabte a la tarda al Centre Cívic Torre Llobeta. Ja la setmana vinent, la bona música seguirà sonant al Centre Cívic Torre Llobeta dijous, amb l’actuació del duet Oaks & Fahía dins el cicle Música Z, i les diferents activitats per acomiadar el Carnaval dins el Dimecres de Cendra conviuran aquell mateix dia amb el retorn de les excursions de senderisme per a gent gran programades des del Districte. Tanquem les nostres recomanacions amb dues presentacions literàries al Casal de Barri Prosperitat (dimecres per parlar d’escacs i literatura i dijous per repassar 50 anys de lluites veïnals al barri), però al PDF de sota hi trobareu molts més actes que segur que desperten el vostre interès. Bona setmana a tothom, i recordeu que per Carnaval tot s’hi val… menys quedar-se a casa!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X