Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Nou Barris dona la benvinguda a l’any del tigre

· Quan? 5 de febrer de 2022
· Hora? 11:30h

El districte celebra l’any nou xinès el 5 de febrer amb cercavila i actuacions

Un any més, Nou Barris se suma a la celebració de l’Any Nou xinès. I ho farà el 5 de febrer amb una doble activitat. D’una banda, a les 11.30 h, cercavila pels comerços de la Via Júlia amb dansa de dracs; i de l’altra, actuacions a la Marquesina de la mateixa Via Júlia a partir de les 12 h.

El tigre en l’horòscop xinès

De l’1 de febrer d’enguany al 23 de gener de 2023 estarem sota l’auspici del tigre d’aigua, que té un fort sentit de l’autoestima i una gran capacitat d’aprenentatge.

Des de l’antiguitat, a la Xina es considera que el tigre té el poder d’allunyar el mal i prevenir les calamitats. Però, com que és un animal extremadament ràpid, moltes vegades no reflexiona i… es fica en embolics.

L’Any Nou xinès

També anomenat “Any Nou Llunar” o “Festival de la Primavera”, és la celebració més significativa de la Xina. Es defineix com el primer dia del primer mes en el calendari tradicional xinès. A diferència del calendari occidental, que es basa en un calendari solar, el calendari oriental xinès es basa en un calendari lunisolar, és a dir, la data indica tant la fase de la lluna com l’època de l’any solar.

El calendari lunar xinès és el registre més llarg cronològic de la història, ja que data de 2.637 a. de C., quan es va introduir el primer cicle del zodíac.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X