Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Nou Barris celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

· Quan? Del 6 al 26 d'abril de 2024

Propostes diverses entre el 6 i el 26 d’abril

Com cada any, el dia 8 d’abril se celebra el Dia Internacional del Poble Gitano. La data es va establir el 1971 en el marc del 1r Congrés Mundial Gitano, un esdeveniment que va suposar el ressorgiment del moviment gitano internacional i en què es van adoptar una bandera (blau sobre verd, amb una roda de carro vermella) i un himne (Gelem, gelem, que significa “vaig caminar”).

La celebració del 8 d’abril és un moment per al reconeixement de la realitat, la història i la cultura del poble gitano, però també per estimular la reflexió sobre la discriminació que han patit i pateixen històricament els gitanos de tot el món.

A Nou Barris, la celebració s’estén al llarg de l’abril repartida en cinc activitats que trobareu en aquest cartell.

Taula rodona amb Nou Barris Conviu

A Barcelona, el programa d’actes s’iniciarà al matí del 8 d’abril amb un acte institucional al Saló de Cent. Tot seguit, se celebrarà la taula rodona Barcelona diversa, Barcelona gitana amb Mercedes Gómez, persona de reconeguda vàlua del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona, Noemí Amaya, dinamitzadora comunitària del projecte Nou Barris Conviu, i Juan José Gómez, coordinador de la Fundació Secretariado Gitano de Barcelona.

L’acte clourà amb la interpretació de l’himne del poble gitano “Gelem, gelem”, a càrrec de l’artista Pedro el Granaíno. Com a part de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, el 8 d’abril la bandera gitana es penjarà al balcó de l’Ajuntament de Barcelona.

Entre el 4 i el 20 d’abril hi haurà punts d’informació a diferents barris de la ciutat, gestionats per voluntaris de les entitats que conformen el Consell Municipal del Poble Gitano, amb l’objectiu de visibilitzar i donar a conèixer a tothom la cultura del poble gitano de Barcelona.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X