Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

La Biennal Ciutat i Ciència arriba (també) a Nou Barris

· Quan? Del 7 a l'11 de febrer de 2019

Del 7 a l’11 de febrer, arriba a Barcelona la primera edició de la Biennal Ciutat i Ciència, ampliada després en el +Biennal, que té com a objectiu promoure una ciència social i participativa, propera a la ciutadania, que reforci la presència de les dones i que doni resposta als grans reptes del segle XXI.

Al llarg de la ciutat hi trobareu distribuïdes un munt d’activitats, algunes de les quals es fan més enllà de l’11 de febrer en el marc del +Biennal. A Nou Barris són aquestes:

  • Portes obertes als horts urbans

7 de febrer a l’hort de Can Peguera, i 8 de febrer a l’hort de la Casa de l’Aigua

De 10 a 13 h, les hortolanes i els hortolans d’aquests horts públics ens explicaran quin tipus d’hortalisses es poden conrear a la ciutat, fent un èmfasi especial en els llegums d’hivern: faves i pèsols.

  • Jo vull ser científica

Dimarts 12 de febrer, a les 17.30 h, a la biblioteca Les Roquetes

La Biblioteca Les Roquetes organitza un taller sobre petites científiques amb la intenció de difondre l’obra de moltes dones del mon de la ciència a través de l’experimentació i de la creació.

  • Identitat de gènere i implicacions en la ciència

Dimecres 27 de març, a les 19 h, al Centre Cívic Torre Llobeta

Des del Centre Civic Torre Llobeta, abordarem en aquesta xerrada el concepte d’identitat de gènere i les implicacions que pot tenir en la construcció d’una ciència mes inclusiva.

A més, el 10 de febrer podreu viure un “Safari de ciència” a la Central del Circ, al Moll de la Vela 2, Sant Adrià del Besòs, en una activitat coorganitzada per l’Ateneu Popular Nou Barris.

La Biennal Ciutat i Ciència

En aquest canvi d’època que ens ha tocat viure i en una ciutat com Barcelona, sorgeixen moltes preguntes i s’acumulen les incerteses. Ens pot ajudar la ciència a resoldre les nostres inquietuds? El coneixement científic és accessible per a tothom? Quins són els límits del progrés científic? Quins dilemes sorgeixen de la relació entre ciència, mercat i poders públics? Com podem aconseguir que tot allò que públicament s’inverteix en ciència serveixi per al progrés i la transformació social?

Barcelona s’ha convertit en un dels pols de coneixement, recerca i experimentació científica més importants d’Europa, i per això no pot quedar al marge d’aquestes inquietuds, ni dels debats que generen.

La Biennal Ciutat i Ciència és una mirada àmplia sobre el coneixement científic i la implicació ciutadana. Una Biennal que compta amb la col·laboració d’acadèmics, investigadors, educadors i científics de la ciutat, amb l’objectiu de reflexionar de manera oberta amb tothom que s’hi vulgui acostar.

La Biennal és a l’abast de tothom perquè la ciència forma part de la nostra quotidianitat.

Activitats gratuïtes en més de 60 equipaments, adreçades a tots els públics i amb presència a tots els districtes de la ciutat. Més de 80 tallers, xerrades, exposicions i espectacles per no deixar cap dubte sense resoldre. 50 dies de reflexió, perquè cal donar espai i temps a la ciència.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X