Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

El popular Chicote, a Nou Barris pel mercat de menjar per a persones diabètiques

· On? Plaça Virrei Amat
· Quan? Del 8 al 9 de novembre de 2019

La plaça Virrei Amat aplegarà cinc food tracks i un showcooking per oferir menjar saludable i conscienciar sobre la malaltia.

El primer Food Market especialment pensat per a persones amb diabetis tipus 2 (DM2) s’instal·larà a Nou Barris els propers 8 i 9 de novembre, concretament a la Plaça Virrei Amat. La iniciativa està impulsada per l’Aliança en Diabetis de Boehringer Ingelheim i Lilly, en el marc del Dia Mundial de la Diabetis, que té lloc el 14 de novembre.

Activitats dins del Food Market

El conegut xef i presentador Alberto Chicote, ambaixador de la campanya #DiabetesPorTuCorazón de la qual forma part aquesta activitat, serà l’encarregat de presentar el Food Market, que a través de cinc food trucks (petites camionetes de menjar) oferiran receptes saludables adequades per a persones amb diabetis tipus 2. A més, hi haurà una mini-truck amb cafès d’especialitat i begudes saludables.

Paral·lelament, per conscienciar sobre aquesta patologia i les seves complicacions, els assistents podran assistir gratuïtament a dos tallers impartits per nutricionistes: “Interpretació de les etiquetes dels aliments i productes quan vas al súper” i “Com explicar els carbohidrats de manera visual i simple”.

El propi Alberto Chicote protagonitzarà també un showcooking, el divendres a les 17 h, d’una recepta cardiosaludable i apropiada per a la dieta de persones amb DM2, que forma part del seu ebook “Receptes per al cor”, disponible gratuïtament al web de l’Aliança per la Diabetis.

Finalment, el divendres, el Food Market comptarà amb la presència de l’artista Jorge Lawerta, que pintarà en directe un mural col·laboratiu amb informació sobre la diabetis tipus 2 i el risc cardiovascular, en el qual podran participar també tots els assistents sumant missatges de conscienciació.

Consulta el programa en el documento adjunto al final de esta noticia.

La campanya #DiabetesPorTuCorazón

Amb la campanya #DiabetesPorTuCorazón es vol subratllar la necessitat d’adoptar uns hàbits de vida saludables per prevenir i controlar la DM2, així com donar a conèixer els problemes cardiovasculars associats. I és que les persones amb diabetis tenen més  possibilitats de patir complicacions cardiovasculars com ara infarts de miocardi. De fet, la meitat de les defuncions entre les persones amb DM2 es deu a malalties relacionades amb el cor.

A Espanya cada hora es diagnostiquen 44 nous casos de DM2, una xifra que va en augment tot i que fins en el 80% dels casos poden prevenir-se amb uns hàbits de vida saludables. El bon pronòstic d’aquests pacients depèn, en gran mesura, del control de la malaltia, mentre que la manca d’hàbits saludables, per contra, està associada a un major risc de discapacitat, disminució de la qualitat de vida i a una major mortalitat. En aquest sentit, l’alimentació i la pràctica d’exercici físic ajuden a controlar la DM2 i eviten l’aparició de problemes del cor.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X