Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris de l'1 al 7 de març?

· Quan? De l'1 al 7 de març de 2024

S’acosta el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, però les reivindicacions feministes són quelcom que hauríem de tenir present durant tot l’any i potser per això, en una mena de terme mig, les activitats per celebrar el 8M s’escampen per tot el mes de març. A Nou Barris no viurem l’acte central de districte fins al dia 15, però a l’agenda setmanal que us presentem ja hi trobareu un grapat d’activitats amb les dones com a protagonistes. Des del ja clàssic Cabaret Lila de divendres al Casal de Joves Guineueta fins a l’activitat de teatre-fòrum de dijous a Can Verdaguer, podreu assistir a un gran nombre d’esdeveniments que inclouen concerts (fins i tot el cicle Música Z s’hi suma amb un trio femení de flabiols, dimecres a Can Verdaguer), tallers, exposicions, cinema, xerrades, sessions d’autodefensa, gimcanes i també la gravació d’un pòdcast en directe, dimarts a Can Basté.

Fora d’aquesta efemèride, el PDF per als propers set dies també és ple d’activitats culturals de gran atractiu. Divendres serà una tarda de circ, en clau d’acrobàcies a l’Ateneu Popular 9 Barris i en format de clown gestual al Centre Cívic Torre Llobeta, i ja mirant al vespre, el concert de Los Aurora a Can Basté en el marc del cicle Barcelona Districte Cultural té les reserves exhaurides, però us podeu apuntar a la llista d’espera. Dissabte al matí viurem dues estrenes: la del balcó d’equipaments de Can Peguera, amb torneig de vòlei, tallers, actuació musical i pica-pica, i la dels vermuts musicals a Can Verdaguer, de periodicitat mensual, que debutaran amb l’actuació de la banda The Great Toad. De cara a la tarda, el protagonista serà Salvador Puig Antich, ja que per commemorar els 50 anys del seu assassinat tindran lloc un cinefòrum radiofònic a Can Basté i una nit de concerts a l’Ateneu Popular 9 Barris.

Acabem aquest resum amb un ràpid cop d’ull a la resta de dies, començant per diumenge al matí, moment en què el Centro Cultural García Lorca farà el seu tradicional acte de celebració del Dia d’Andalusia al parc de la Guineueta. Dilluns i dijous l’Espai Jove Les Basses acollirà les darreres xerrades del cicle “In-forma’t”, dedicat a les activitats formatives. I les biblioteques del districte, quatre de les quals acaben d’estrenar nom de dona a la seva denominació, seguiran amb la seva extensa programació d’esdeveniments: per repassar-ne alguns, dimarts la cia. Sensedrama Teatre oferirà un espectacle poètic per a infants a partir de 4 anys a la Biblioteca Canyelles – M. Àngels Rivas, i dijous hi haurà una xerrada adreçada als pares i mares d’adolescents a la Biblioteca Nou Barris – Aurora Díaz Plaja. Tornem d’aquí set dies amb una nova agenda, on seguirem reivindicant els drets de les dones i gaudint de la cultura a Nou Barris!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X