Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Un total de 227 punts de recollida d’arbres de Nadal a tota la ciutat

7 de gener de 2022

Del 7 al 17 de gener hi haurà repartits pels deu districtes de la ciutat 227 punts per a la recollida dels arbres de Nadal i branques ornamentals. Els punts de recollida serveixen per evitar que es deixin a l’espai públic, alhora que permeten aprofitar aquest recurs natural per millorar el manteniment dels espais verds.

Com cada any, els serveis de neteja són els encarregats de la retirada dels arbres, majoritàriament avets, però també branques d’arbres diversos que han servit de decoració nadalenca. Els punts de recollida es poden consultar al web.

L’any passat els serveis municipals van recollir 8.558 arbres. Aquests arbres es traslladen al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per després fabricar encoixinat, un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl i al mateix temps ajuda a evitar l’aparició de males herbes.

Aquest procés requereix dos o tres mesos de tractament per obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es repartirà als espais verds de la ciutat durant el primer semestre de l’any. L’any passat dels arbres recuperats es van poder fer 120 m3 de triturat.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X