Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Tots els serveis municipals preparats per a la revetlla de Sant Joan

23 de juny de 2023

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un dispositiu especial de seguretat, mobilitat i neteja per a la nit més curta de l’any. Enguany les platges es començaran a desallotjar a les 6.00 hores del dia 24 i el metro i el tramvia circularan tota la nit. Es reforcen els equips de la Guàrdia Urbana per incrementar l’atenció a les platges, zones forestals i punts de la ciutat on hi pugui haver aglomeracions. El cos de Bombers activa un dispositiu preventiu a la zona forestal de Collserola i Montjuïc.

Dispositiu especial de la Guàrdia Urbana i del cos de Bombers de Barcelona

La Guàrdia Urbana desplegarà 400 agents per augmentar l’atenció als punts de la ciutat on es puguin produir aglomeracions de persones i a les zones més pròximes al parc de Collserola. S’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues en diversos punts de Barcelona. A les platges, el cos policial canalitzarà els fluxos d’entrada a la platja de la Barceloneta pels extrems. I, de manera coordinada amb els Mossos d’Esquadra, a partir de les 6.30 hores de divendres, 24 de juny, començarà el desallotjament de les platges perquè els serveis de neteja hi puguin treballar per deixar-les a punt per als banyistes.

A més, un equip de vuit persones treballarà durant la revetlla per detectar i prevenir conductes incíviques relacionades amb el consum d’alcohol i altres substàncies i amb la generació de residus.

Els dies abans de la revetlla, el cos de Bombers de Barcelona ha inspeccionat els locals de venda de petards i les 122 casetes de pirotècnia per assegurar que compleixen les mesures de seguretat. També s’han validat sis fogueres grans: tres a l’Eixample, una a Sant Andreu i dues a Sant Martí.

Durant la nit de la revetlla els Bombers intensificaran la presència a la zona forestal per evitar-hi focs. La Guàrdia Urbana reforçarà la presència d’agents als espais on tinguin lloc revetlles, a les zones de gran afluència de persones, a les platges i al centre de la ciutat i vigilarà els punts autoritzats de venda d’articles pirotècnics.

Tant la Guàrdia Urbana com el cos de Bombers activaran el servei de drons per poder donar una resposta més ràpida i eficaç en cas d’emergència. Els aparells s’utilitzaran amb la finalitat d’obtenir imatges aèries. El visionament de les imatges es farà en temps real i no s’emmagatzemaran.

A la platja, cap residu

Per minimitzar els efectes de la revetlla a les deu platges de Barcelona, els serveis de neteja municipal hi desplegaran un dispositiu extraordinari que començarà a les 6.30 hores del dia 24 de juny, amb un reforç de 328 operaris i 217 vehicles, que se sumaran a l’equip ordinari de neteja del servei al litoral marítim. La nit de Sant Joan s’instal·laran a les platges 715 papereres de cartró com a reforç de les papereres existents, 635 papereres per a materials reciclables i 80 de fracció resta, 56 contenidors addicionals i 15 contenidors metàl·lics per dipositar-hi els residus recollits a les platges. Aquest dispositiu permetrà tenir les platges a punt per als banyistes i els visitants a primera hora del matí.

Punt lila a les platges i itineraris segurs

Hi haurà un punt lila fix a l’edifici de la Direcció de Platges, a l’espigó del Bogatell, i cinc parelles itinerants que faran un servei de sensibilització, prevenció i atenció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques. Estarà en funcionament des de les 22.00 hores de divendres, 23 de juny, fins a les 6.00 hores de dissabte, 24 de juny.

La Guàrdia Urbana ha dissenyat uns recorreguts segurs des de les zones d’oci fins a les parades de transport públic més properes.

Transport públic obert tota la nit

Durant la revetlla de Sant Joan la xarxa de transport públic assegurarà la mobilitat nocturna a la ciutat reforçant i ampliant els serveis:

  • Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) oferirà el servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les 5.00 hores de divendres, 23 de juny, fins a les 24.00 hores de diumenge, 25 de juny (67 hores de funcionament ininterromput). Per a més informació, podeu consultar l’estat del servei al web de TMB.
  • El Tram oferirà servei ininterromput durant la nit: les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de les 5.00 hores de dijous, 23 de juny, fins a les 2.00 hores de dissabte, 25 de juny (45 hores de funcionament ininterromput).
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donarà servei fins a les 2.00 hores de dissabte. El servei de dissabte començarà a les 5.00 hores. Podeu consultar-ne els horaris i trajectes a FGC.cat.
  • Rodalies de Catalunya – Renfe reforçarà la capacitat dels trens que enllacen Barcelona amb les poblacions costaneres del Garraf i el Maresme. Podeu consultar-ne els horaris a gencat.cat.

Enllaços relacionats

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X