Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Totes les mesures d'ajuda al comerç i la restauració arran de la covid, en una nova guia

30 de setembre de 2020

Ajudes i subvencions; webinars i cursos formatius en línia; plans i instruments de promoció del comerç i la restauració de la ciutat; ajornaments i flexibilitzacions de les mesures fiscals; eines d'acompanyament i assessorament. Els darrers mesos, l'Ajuntament de Barcelona ha anat emprenent mesures enfocades a pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19 i a reactivar l'economia de la ciutat.

Ara, per facilitar-ne la seva consulta, el consistori ha editat la “Guia pràctica de serveis: 55 mesures per a la reactivació econòmica”. Emmarcada dins la campanya “Barcelona mai s’atura”, la guia inclou dos apartats específics dirigits al comerç de proximitat i a la restauració de Barcelona, amb mesures concretes com les ajudes a la rebaixa dels lloguers dels locals comercials; les subvencions per a la transformació digital; les modificacions en la taxa de terrasses o el pla de reactivació empresarial Rethinking, entre d’altres.

La nova guia, que ja es pot consultar de forma digital en aquest enllaç, vol ser una porta d’entrada útil a tots els recursos el comerç i la restauració té al seu abast per donar-los suport, per exemple, a formar-se i reorientar la seva trajectòria professional; a donar un nou impuls al negoci, o a donar forma a una idea innovadora i emprenedora. Concretament, el document té com a objectiu principal accelerar la reactivació de l’activitat econòmica de la ciutat.

55 mesures per a la reactivació de la ciutat

Les 55 mesures que inclou la guia, entre les quals hi ha les que van dirigides al comerç i a la restauració, s’estructuren en 7 pilars bàsics: fer de Barcelona una ciutat més justa i sostenible; mantenir el teixit empresarial de la ciutat; fomentar de manera prioritària el consum local; protegir i rellançar la reputació internacional de la ciutat; protegir el treball i fomentar l’ocupació de qualitat; atraure talent i noves inversions i definir solucions transformadores amb visió metropolitana. Ideades a partir d’aquests 7 elements, les mesures s’estructuren en cinc línies de suport: ajuts econòmics, subvencions i finançament; promoció; assessorament; canvis normatius i formació.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X