Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Setmana de Mercats: un homenatge virtual als mercats de Barcelona

20 de novembre de 2020

Una setmana d'activitats de tota mena i per a tots els públics adaptades a les circumstàncies actuals i dedicades comerciants i comerciantes i el seu servei essencial.

El 2020 ha estat un any diferent, marcat per la pandèmia de la covid-19, que ha anat acompanyada de mesures sanitàries que han afectat tots els àmbits de la vida de la ciutadania, així com diferents sectors de la nostra economia, com el comerç de proximitat, obligant al tancament temporal de molts negocis. És per això que l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) vol retre homenatge a tots els comerciants i comerciantes dels mercats municipals, els que han continuat oberts i els que van haver de tancar, que no han parat de treballar en aquests mesos tan complicats, dedicant-los, del 21 al 29 de novembre, la Setmana de Mercats.

Durant una setmana s’organitzaran activitats interactives, adaptades a la nova realitat, amb la voluntat de fer-hi participar tota la ciutadania i arribar a tots els barcelonins i barcelonines.

Programa

Un dels continguts claus d’aquesta Setmana de Mercats seran els vídeos dels ‘Artistes de Mercats’. En aquestes peces els comerciants i les comerciantes de diversos mercats i de diferents tipus de comerços ens parlaran, de primera mà i des dels seus establiments, del que més coneixen: els seus productes. Des dels establiments alimentaris ens explicaran trucs per cuinar i reaprofitar, elaboracions i receptes amb els millors productes frescos; i també coneixerem les curiositats, els consells i el coneixement que ens oferiran els comerciants i comerciantes dels mercats i establiments no alimentaris.

Més enllà d’aquests vídeos, durant la Setmana de Mercats s’emetran diverses activitats en streaming. D’una banda, en el marc de les activitats de celebració del 180è aniversari del Mercat de la Boqueria, gaudirem amb directes de showcookings de diferents cuiners de renom com Isma Prados o Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas del Restaurant DISFRUTAR. A més, es presentarà el llibre ‘La Boqueria 1840-2020’ amb els seus autors, Genís Arnàs i Matilde Alsina.

El públic també podrà riure amb els ImproMercats, peces de teatre còmic que es faran des d’una aula de cuina en un mercat i que requeriran de la interacció amb les persones espectadores per tal que les actrius puguin improvisar. I per als nens i nenes hi haurà dos vespres de conta contes que els narraran històries inspirades en els mercats, l’alimentació saludable.

En la vessant més social, hi haurà el vídeo de la xef Ada Parellada que juntament amb Slouleymane Diallo, refugiat de Guinea con Akry, elaboraran una recepta de cuina guineana a l’Espai Boqueria. Aquest taller solidari, promogut per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), pretén utilitzar la gastronomia com a excusa per a explicar la realitat de les persones refugiades.

Comptarem també amb diferents activitats organitzades per les associacions de comerciants dels mercat durant la setmana, com per exemple els vídeos  “Menús de Tardor”, que ens oferirà l’Anna de Pablo els dissabtes des de l’aula de cuina del Mercat del Ninot. El programa virtual s’anirà enriquint al bloc de Mercats de Barcelona, somdemercat.cat, amb totes les propostes dels mercats que ens vagin arribant.

Un esdeveniment digital

Totes les activitats de la Setmana de Mercat es podran seguir en directe o consultar-ne els vídeos al canal de YouTube de Mercats de Barcelona. A més, estaran llistats i es podran consultar al web https://ajuntament.barcelona.cat/somdemercat/ca/setmanademercats, on s’hi trobarà també una presentació de l’esdeveniment i la programació detallada. Es podrà accedir a aquest contingut a través del web barcelona.cat/mercats.

A més, totes les xarxes socials de l’IMMB enfocaran els seus continguts a la Setmana de Mercats mentre aquesta duri. Així, es faran publicacions a InstagramFacebook i Twitter per tal d’arribar a tota la ciutadania i que aquesta tingui un accés fàcil a totes les activitats.

Més informació

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X