Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Obertes les inscripcions als programes i projectes educatius de Mercats de Barcelona!

13 de setembre de 2022

Comença el nou curs escolar i, amb ell, s’obren les inscripcions a les iniciatives educatives impulsades des de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

PROGRAMA “MENGEM SA, MENGEM DE MERCAT”

“Mengem sa, mengem de mercat!” es tracta d’una activitat educativa en què, mitjançant les visites als mercats de la ciutat, es transmet a l’alumnat el valor d’una dieta equilibrada i la pràctica habitual de l’esport per tenir una vida saludable. El programa incideix en el valor de comprar sa, fresc i de qualitat tot descobrint el mercat i allò que el caracteritza: una forma de comerç propera i sostenible tan arrelada a la cultura mediterrània.

L’activitat té una doble finalitat: d’una banda, facilitar una dinàmica educativa que permeti a l’alumnat tenir una experiència directa i, de l’altra, animar als participants a compartir les seves experiències a través de l’elaboració d’un reportatge o de fotografies per publicar en els mitjans de difusió de l’escola o a la galeria d’aquest web.

Aquest programa està disponible per a Educació Infantil, Educació Primària i ESO.

Per a formar part del programa “Mengem sa, mengem de mercat!” cal apuntar-se a través del web menjodemercat.cat. S’ha de prémer en l’apartat d’inscripcions, seleccionar quin mercat es vol visitar i la data, indicar que es vol fer una reserva de visita presencial, omplir el formulari i enviar-lo. Un cop enviat el formulari, es rebrà un correu des de l’oficina tècnica on es confirmarà la rebuda de la reserva i qualsevol aspecte a tenir en compte durant la visita (grups de màxim 25 alumnes, horari en què s’inicia la visita, etc.).

ACTIVITATS D’APRENENTATGE I SERVEI (ApS)

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona promou dues modalitats d’aprenentatge i servei per a l’alumnat de 2n cicle d’ESO i primer de Batxillerat:

  • “El Mercat per la Porta Gran”: els mercats com a espai d’inclusió social on les persones grans tenen un paper clau. Aquesta ApS gira al voltant de l’acompanyament de les persones grans als mercats, espais per a la formació en hàbits d’alimentació saludable, gastronomia i seguretat alimentària.
  • “Menja’t el món”: els mercats com a espai d’inclusió social on les persones nouvingudes tenen un paper clau. Consisteix en l’acompanyament de les persones nouvingudes al mercat i la difusió de l’alimentació saludable, el reaprofitament alimentari i la cuina de tot el món.

Les escoles s’hi poden apuntar a través del web menjodemercat.cat. S’ha de prémer en l’apartat d’inscripcions, seleccionar quin mercat es vol visitar i la data, indicar que es vol fer una reserva d’ApS, omplir el formulari i enviar-lo. Un cop enviat el formulari, es rebrà un correu des de l’oficina tècnica on es confirmarà la rebuda de la reserva i qualsevol aspecte a tenir en compte per a la realització de l’ApS i de la visita.

PROJECTE EDUCATIU “UN MERCAT MÉS SOSTENIBLE”

Aquesta proposta, adreçada a l’alumnat d’Educació Primària, té com a objectiu acostar els infants als mercats per tal que reflexionin sobre conceptes de sostenibilitat i consum responsable i prenguin consciència de les necessitats mediambientals del nostre entorn. A més, els insta a dissenyar i crear un producte final que presentaran a l’alumnat  d’Educació Infantil per compartir així amb ells els seus aprenentatges.

Les escoles s’hi poden apuntar a través del web menjodemercat.cat. S’ha de prémer en l’apartat d’inscripcions, seleccionar quin mercat es vol visitar i la data, indicar que es vol fer una reserva dins del programa de la CUP, omplir el formulari i enviar-lo. Un cop enviat el formulari, es rebrà un correu des de l’oficina tècnica on es confirmarà la rebuda de la reserva i qualsevol aspecte a tenir en compte per a la realització de la visita. 

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X