Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Oberta la convocatòria per poder actuar al festival Acció Cultura Viva a les Festes de La Mercè 2021

18 de març de 2021

Des d'ahir 15 de març i fins el 5 d’abril es podran presentar les propostes per participar-hi que seran valorades per la Comissió de Programació del festival i un jurat independent, encarregats d’elaborar la programació definitiva.

Acció Cultura Viva, conegut abans com a BAM Cultura Viva, és un projecte de democràcia cultural, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, que teixeix complicitats amb projectes d’economia social i promou processos artístics que enforteixin la col·lectivitat, dignifiquin el treball artístic i posin en valor la cultura de codi obert, la lliure circulació i la remescla.

Des d’ahir dilluns, 15 de març, i fins al proper 5 d’abril, està oberta la convocatòria per participar al que fins ara s’anomenava BAM Cultura Viva, que canvia de nom i passa a dir-se Acció Cultura Viva. Malgrat el canvi de nom, l’essència continua sent mateixa: un festival que treballa des de la coproducció público-comunitaria amb entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de Barcelona en el marc de les festes de La Mercè.

La convocatòria és una crida a totes aquelles persones amb ganes de fer música: grups, cantautores, djs, i fins i tot projectes artístics d’altres disciplines com ara la dansa, el circ, el teatre, les instal·lacions, les performance, entre d’altres, amb propostes connectades al llenguatge musical. Cada artista o banda podrà fer arribar tantes propostes com consideri.

A partir de l’escolta de totes les iniciatives rebudes, la comissió de programació del festival i un jurat independent elaboraran la programació definitiva. El jurat proposat pel Plenari d’Acció Cultura Viva, un espai obert per participar de diferents maneres en el disseny del programa i la producció d’aquest esdeveniment, en relació a la programació d’activitats, concerts, les instal·lacions i la fira discogràfica. Actualment, aquest ens és format per diferents entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de Barcelona.

El festival vetlla per les diversitats, la paritat de gènere i les formes de funcionament innovadores, quant als models convencionals de la indústria cultural en relació amb l’autoria, l’edició, la distribució, la representació, l’actuació, la producció i les llicències. Acció Cultura Viva és un projecte de democràcia cultural, que teixeix complicitats amb projectes d’economia social i promou processos artístics que enforteixin la col·lectivitat, dignifiquin el treball artístic i posin en valor la cultura de codi obert, la lliure circulació i la remescla.

En la convocatòria de 2020, oberta en ple confinament domiciliari, es van rebre gairebé 400 propostes d’artistes de la ciutat i d’arreu. Enguany, i reforçant l’objectiu de les darreres edicions, Acció Cultura Viva vol convocar i mostrar música i també iniciatives culturals que inventen altres maneres de desenvolupar-se.

El Formulari de la convocatòria per inscriure’s i les bases de Guia de Presentació de Propostes, tant en català com en castellà, es poden consultar al web de Cultura Viva.

La informació relacionada amb la convocatòria i la selecció de les propostes, es podrà seguir en directe fer a través de les xarxes del programa (@CulturaVivaBcn a Twitter, Instagram i Facebook).

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X