Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Nou Barris situa l’art del flamenc a la ciutat

22 de juliol de 2021

Concerts, conferències i tallers a "Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris", un festival de flamenc contemporani i de qualitat.

Del 16 al 19 de setembre de 2021, Nou Barris es convertirà en l’epicentre de l’art flamenc a Barcelona gràcies a una nova programació organitzada de la mà de la societat flamenca barcelonesa El Dorado, entitat referent amb un extens currículum de producció cultural flamenca a la nostra ciutat.

El festival “Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris” obrirà dijous 16 de setembre amb tallers de flamenc inclusiu i de flamenc en família a càrrec de la bailaora catalana Aina Núñez, dues activitats que seran gratuïtes i accessibles.

A continuació, divendres 17 tindrà lloc una conferència de José Luis Ortiz Nuevo amb el significatiu títol de El flamenco, un arte popular moderno. Ortiz Nuevo és investigador i va ser el fundador i director de la Bienal de Sevilla i de la inoblidable Bienal de Málaga de 2007.

El programa avançarà el mateix divendres 17, a les 21 h, amb el primer concert, a càrrec de Matías López El Mati, una de les joves veus flamenques amb més projecció i futur. L’acompanyaran el guitarrista gadità Óscar Lago i el percussionista Javier Rabadán.

I el dissabte 18, gaudirem de dos concerts consecutius. El primer, a les 21 h, el protagonitzarà el cantaor de Jerez de la Frontera David Lagos i el seu germà, el prestigiós guitarrista Alfredo Lagos. La segona intervenció, a les 22.30 h, vindrà de la bailaora també jerezana Leonor Leal i el percussionista Antonio Moreno d’Utrera.

Finalment, el diumenge 19, a les 21 h, clourà aquesta primera edició del festival un concert amb el cantaor Jesús Méndez, el guitarrista Dani de Morón i el ball de Patricia Guerrero.

Un festival familiar i inclusiu

El taller inclusiu d’Aina Núñez té com a objectiu obrir el flamenc a persones amb i sense diversitat funcional, per a que s’apropin a aquest univers d’art i emoció del qual moltes vegades en queden exclosos.

I, en paral·lel, el taller familiar vol apropar una degustació de flamenc al públic infantil, acompanyats de familiars per compartir l’experiència i el primer contacte amb aquest art.

Les entrades, a partir del 27 d’agost

“Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris” tindrà lloc al Pati de la Seu del Districte. Les entrades sortiran a la venda el 27 d’agost, a un preu de 15 euros (reduïda, 10 euros), al web www.barcelona.cat/noubarris. Les conferències i els tallers són gratuïts, amb inscripció prèvia.

Tingueu en compte que, a causa de la crisi sanitària produïda per la covid-19, caldrà registrar-se per reservar o adquirir entrades, ja que aquestes seran nominatives. Aquest registre es podrà fer o modificar fins al mateix dia de l’espectacle.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X