Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Millora el teu negoci formant-te des de casa en restauració sostenible i economia circular

7 d'abril de 2020

La Regidoria de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa, a través de l’associació Barcelona Restaurants Sostenibles - Restaurantes Sostenibles, una edició en línia del curs “Pioners en restauració sostenible”. La càpsula formativa, que es pot cursar íntegrament a distància a través d’Internet, està dissenyada per entendre, analitzar i divulgar els beneficis d’incorporar els criteris de la sostenibilitat i l’economia circular als establiments de restauració de la ciutat. Després de tres edicions en format presencial, el curs s’ha adequat ara a l’entorn digital, tot adaptant-se a les mesures preventives per frenar la propagació de la Covid-19.

Amb l’objectiu d’impulsar la pràctica de la sostenibilitat i l’economia circular dins els establiments de restauració de la ciutat, la Regidoria de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona ha promogut la digitalització del curs “Pioners en restauració sostenible”, un conjunt de tres sessions formatives que permeten als restaurants de Barcelona aconseguir la certificació d’establiment sostenible en el marc d’una economia circular. El curs, que és d’assistència gratuïta, l’imparteix l’associació Barcelona Restaurants Sostenibles – Restaurantes Sostenibles.

La formació ja es va iniciar el passat 2 d’abril i ara continuarà amb dues sessions monogràfiques més. La primera, que tindrà lloc aquest dilluns 6 d’abril, va dirigida a conèixer de prop els criteris que caracteritzen la sostenibilitat social i la gastropologia. Així mateix, durant la sessió es posarà l’accent en la implementació de noves figures professionals al mercat laboral vinculades a aquests valors. El dijous 9 d’abril es durà a terme la darrera sessió monogràfica, dedicada a explicar alternatives al plàstic d’un sol ús i també a apuntar les idees clau per fer el trànsit cap a l’economia circular al món de la restauració.

Les sessions tenen una durada de 4 hores i son 100% gratuïtes. Per formalitzar la inscripció, cal enviar un correu electrònic a gestion3@restaurantessostenibles.com o bé trucar al 671 884 487. Els assistents rebran un enllaç per correu electrònic que els permetrà connectar-se a l’aula virtual.

Cal recordar que Barcelona acollirà la cimera internacional del Pacte de Milà en convertir-se en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible per a l’any 2021. En aquest sentit, Barcelona és signatària del Pacte de Milà des de 2015, un pacte internacional que rep el suport de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) i en el qual 200 ciutats participants es comprometen a desenvolupar models agroalimentaris sostenibles, justos i sans.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X