Mercat de la MercÚ

Mercat de la MercÚ

Mig miler de ve´ns i ve´nes del Bes˛s ja fan servir el rec com a moneda

4 de gener de 2019

Balanç positiu dels tres mesos de funcionament del rec, la moneda digital ciutadana amb paritat amb l’euro que té l’objectiu de dinamitzar el comerç i els serveis de proximitat a l’eix Besòs.

Fins a 172 comerços i parades de mercat ja accepten recs com a mètode de pagament a l’eix Besòs, a l’inici n’eren 86, i també s’hi han començat a adherir entitats com el Casal de Barri del Besòs o l’Associació de Veïns del Besòs.

El rec, la moneda ciutadana de Barcelona, fa tres mesos que circula pels deu barris que formen l’eix Besòs amb una acceptació creixent entre comerços i usuaris. En total, 488 persones utilitzen el rec com a sistema de pagament per a les compres quotidianes; i la major part d’aquestes persones, 477, formen part del projecte B-MINCOME, que ha posat en circulació 206.330 recs a través del suport municipal d’inclusió que reben aquestes famílies.

Els comerços han ingressat una mitjana de 884 recs durant els tres mesos que fa que circula aquesta moneda ciutadana. A més, els resultats d’una enquesta anònima feta a diferents comerciants ha determinat que el 95,3% ha notat un augment de clients al seu comerç, i per tant, del volum de vendes, gràcies al rec.

En els propers mesos de prova pilot es posaran en circulació uns 61.000 recs mensuals a través del suport municipal d’inclusió, que sumen un total de 610.000 recs fins a l’octubre del 2019. Aquest projecte finançat per la Unió Europea pretén afavorir el comerç de proximitat ens uns barris on el comerç local i tradicional té problemes de supervivència.

Com funciona el rec?

El rec, el recurs econòmic ciutadà, és un mitjà de pagament ciutadà complementari a l’euro que permet fer transaccions entre les persones, les entitats i els comerços que l’accepten.

Les transaccions amb la moneda digital es fan mitjançant una aplicació mòbil gratuïta que permet fer pagaments de forma instantània, fàcil i sense costos. Per poder adherir-se a la xarxa rec, només caldrà descarregar-se l’aplicació rec Barcelona a través de Google Play i donar-se d’alta com a persona usuària, particular o professional.

Els particulars poden bescanviar euros per recs mitjançant una targeta de crèdit o de dèbit, i començar a fer les compres amb aquesta moneda. Cada vegada que consumeixin, es deduirà l’import de la compra de la bossa de recs, que es pot recarregar tantes vegades com es vulgui.

A més els comerços i les entitats podran fer compres al barri i oferir avantatges, ofertes o promocions per fidelitzar els clients. En aquest enllaç podeu veure com funciona el rec.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X