Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Mercats de Barcelona engega el projecte "Plàstic Zero"

23 de març de 2023

En el marc del programa Comerç Verd, que té per objectiu fomentar i visualitzar els productes locals, de pagès, de llotja i ecològics als mercats municipals, s’ha posat en marxa recentment el projecte “Plàstic Zero”.

Aquesta iniciativa aposta per la reducció dels plàstics -especialment d’un sol ús- als mercats de la ciutat en favor de materials reutilitzables o compostables, més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. D’aquesta manera, els mercats es dirigeixen cap a un model sostenible de distribució i consum baix en emissions.

En aquest sentit, s’està visualitzant a les pantalles informatives dels mercats una guia  de recomanacions per a la reducció dels envasos de plàstic d’un sol ús, que inclou informació sobre envasos reutilitzables i destaca els avantatges de reduir els plàstics d’un sol ús.

Quan es parla d’envasos reutilitzables (carmanyoles), aquests haurien de complir una sèrie de recomanacions: ser de material apte per ús alimentari i fàcil de netejar (per exemple, vidre, plàstic o metall); estar nets, esbandits i eixuts; estar lliure d’esquerdes, taques i òxid, i disposar de tapa. I, quan parlem de bosses reutilitzables, és important que siguin de tela, malla o silicona, que es puguin rentar i que estiguin netes i seques. La higiene d’aquests envasos serà sempre del consumidor quan els portin des de casa.

Amb aquestes accions s’inicien, doncs, un seguit d’actuacions per a la reducció progressiva de plàstics d’un sol ús als mercats, objectiu al qual tots haurem de contribuir per aconseguir un medi ambient sostenible.

Enllaços relacionats

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X