Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

#MascaretesEnXarxa, una resposta de suport mutu a Nou Barris

16 d'abril de 2020

Una trentena de persones de la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona, amb la col·laboració de veïnes, ha produït tres mil mascaretes amb teixit quirúrgic per a serveis essencials de Nou Barris. Ara, n’estan cosint mil més. La iniciativa està coordinada per la Fundació Pare Manel, amb la Cooperativa Etcèteres i la Xarxa de Suport Mutu del Verdun, i respon a la crida que els Centres d’Atenció Primària han fet per aconseguir aquest material.

Les mascaretes estan fetes amb un teixit-barrera contra partícules i microorganismes, homologat per l’ús en àrees quirúrgiques, laboratoris farmacèutics, zones de risc de contaminació ambiental i sales blanques. Aquest teixit és impermeable, d’alta resistència i gran durabilitat, i està dissenyat per ser reutilitzat fins a un màxim de 75 vegades. L’objectiu és que les puguin utilitzar pacients, usuàries i professionals de centres de menors, residències de gent gran, centres per a persones en situació de sensellarisme i àrees dels Centres d’Atenció Primària que no estan a primera línia, com ara el personal d’administració.

La resposta comunitària

Tan aviat com va aparèixer la demanda, diverses xarxes de suport del districte -Verdun, Roquetes, Porta, Vilapicina- es van agrupar sota una sola coordinadora i van generar una base de dades amb les diverses entitats i serveis del territori a partir de contactes amb l’administració, recerques a internet i el vincle ja existent amb professionals. En total, vuit col·lectius de la Xarxa de Dones Cosidores estan treballant de manera desinteressada en l’elaboració de mascaretes, a més d’algunes veïnes de la Xarxa de Suport de Verdun: Dones amb Força, Més amb Menys Roquetes, Grup de cosidores de Trinitat Vella, Klem Reciclatge, Dones de la Terra, Mamalyona ABD i la cooperativa Mujeres Pa’lante.

Aquí trobareu tots els detalls d’aquest projecte i podreu conèixer algunes de les seves protagonites.

A banda d’aquesta, a Nou Barris hi ha més iniciatives amb gent cosint, com les que coordina el Casal Popular 3 Voltes Rebel.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X