Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

L'IMMB reprèn els programes educatius

28 de setembre de 2021

L'IMMB proposa visites als mercats, projectes d'aprenentatge i servei als mercats -destinats a persones grans o nouvingudes- i un Scape Room virtual a través dels mercats de la ciutat.

Aquest nou curs ve carregat de projectes i iniciatives per a infants i adolescents impulsades per l’Institut de Mercats de Barcelona, que giren entorn de tres eixos principals:

  • El programa educatiu ‘Menjo sa i sostenible, de mercat’ consisteix en visites de les escoles i instituts als diferents mercats de Barcelona, des de cicle infantil fins a secundària. Aquest programa, que fa dotze anys que està en marxa, consta d’una activitat prèvia, de la visita al mercat i d’una activitat posterior. L’objectiu és acostar els infants i joves al mercat i a una alimentació saludable i sostenible, basada en productes frescos i de proximitat. Les activitats proposades van des d’un conte per als més petits fins a configurar un menú o una llista de la compra sostenible.
  • Els projectes d’aprenentatge i servei (ApS), orientats a estudiants d’ESO i Batxillerat, es divideixen en dos grups: ‘Mercats per la porta gran’, destinat a persones grans, i ‘Menja’t el món’, destinat a persones nouvingudes. Aquests projectes, en col·laboració amb les entitats dels barris, tenen com a finalitat que els joves detectin les necessitats d’aquestes persones i generin un servei que respongui a elles, convertint els mercats en un espai d’inclusió i connexió dins dels districtes. És el segon any que es promou aquesta activitat des de l’IMMB.
  • Per últim, l’Scape Room virtual ‘El rellotger’ és un repte destinat als infants, que hauran de recórrer els diferents mercats de Barcelona amb una missió molt clara: trobar l’únic rellotger  capaç d’aturar el caos als mercats de la ciutat després que tots els rellotges hagin deixat de funcionar. Podeu accedir a l’Scape Room -recomanat per a nens i nenes de 7 a 9 anys- fent clic aquí.

Més informació

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X