Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

L'Executiu permet a pimes i autònoms ajornar a maig les declaracions d'impostos del mes d'abril

15 d'abril de 2020

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret llei que amplia fins al maig els terminis de presentació i pagament de declaracions i autoliquidacions d'impostos per a pimes i autònoms que habitualment es fan al mes d'abril.

La norma estableix que els que tinguin una facturació de fins a 600.000 euros podran ajornar fins al 20 de maig la presentació de la declaració trimestral l'IVA i el pagament fraccionat de l'Impost sobre Societats, així com de l'IRPF. En el cas de declaracions domiciliades, el termini s'amplia també un mes i passa del 15 d'abril al 15 de maig. Independentment de el moment de la presentació, tots els càrrecs es realitzaran el 20 de maig. Això inclou també les declaracions presentades abans del 15 d'aquest mes.

La ministra d'Hisenda i portaveu de Govern, María Jesús Montero, ha afirmat que aquesta mesura "facilitarà el compliment de les obligacions tributàries i alhora permetrà injectar liquiditat en el conjunt de les nostres empreses", concretament fins 3.558.000. Montero ha calculat que poden beneficiar-se al voltant de 3,4 de contribuents, el que suposa un 95% del total de pimes i autònoms que, al seu torn, componen la major part de el teixit productiu del nostre país.

Montero ha recordat que pimes i autònoms també poden acollir-se a l'ajornament del pagament d'impostos, fins a 30.000 euros durant 6 mesos, sense pagar interessos durant els tres primers, i ha anunciat que pròximament el Govern aprovarà que els autònoms que tributen per mòduls puguin acollir-se al sistema d'estimació directa.

Balanç de Mesures

La portaveu de Govern ha aportat dades sobre el resultat de les mesures posades en marxa fins ara perquè les empreses que es troben amb fortes tensions de tresoreria puguin fer front a les seves obligacions i sortir a la superfície durant aquesta emergència sanitària.

Així, sobre la línia d'avals de l'ICO, ha destacat que ja s'han aprovat 48.542 operacions, que han suposat un suport de l'Estat per valor de 4.739 milions d'euros, i que està previst que arribin a 1,3 milions d'empreses.

D'altra banda, la Seguretat Social ha registrat 941.000 sol·licituds per cobrar la prestació per cessament d'activitat o pel descens d'un 75% de la facturació: "Són gairebé 780.000 autònoms els que han rebut la conformitat i que divendres rebran aquesta prestació", ha explicat Montero.

Respecte l'ajornament de les quotes socials dels seus empleats, 63.766 empreses s'han acollit a aquesta possibilitat, el que ha afectat més de 807.000 treballadors i 28.619 autònoms.

Al seu torn, 396.000 autònoms i empreses han quedat exonerats d'abonar les cotitzacions socials dels seus empleats que estan afectats per un Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO), i altres 36.048 treballadors, contagiats pel virus o en quarantena, estan rebent la prestació per baixa per contingències professionals.

La ministra d'Hisenda ha considerat que aquestes dades reflecteixen que les mesures són operatives i estan resultant satisfactòries per "dotar de més renda a molts ciutadans, de més liquiditat a moltes empreses i de fortalesa a les nostres pimes i autònoms".

La Moncloa

Carregant...
x
X