Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

L’estiu es viu a Nou Barris!

28 de juliol de 2022

El districte crea 5.000 places d’oci per a infants i joves i manté l’esforç anual d’oferir propostes lúdiques a l’agost.

5.000 infants i joves gaudiran al llarg de l’estiu de l’oferta de lleure i oci que ofereix Nou Barris. De tots ells, la gran majoria, 4.357 en concret, ho faran en el marc del programa T’estiu molt, que a Nou Barris es fa majoritàriament al juliol, tot i que algunes propostes continuen també al llarg de l’agost i del setembre. Organitzades per la Direcció d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, recullen una gama àmplia de possibilitats en un tram comprés entre l’any i els 17 anys.

Activitats familiars i adaptades

Per primer cop, Nou Barris ofereix la possibilitat de dur a terme activitats adaptades, adreçades a menors de 21 anys. S’han creat 90 places.

També continuen les activitats familiars, és a dir, aquelles adreçades a pares, mares i infants. Enguany hi ha 75 places. És el cas de l’activitat “El Rec es mou”, a Vallbona; les propostes esportives a la plaça dels Eucaliptus i a la pista esportiva de l’Institut Picasso, a Torre Baró; el “Mima’t al sol” i l’”EducArts”, finançats per Pla de Barris i que es fan a la Zona Nord; l’”Operación solete” de Roquetes; i el Cinema a la fresca també a Roquetes, la Trinitat Nova, i Verdun.

845.000 euros del Districte de Nou Barris en ajuts

Per assegurar la participació dels infants en les propostes d’oci d’estiu, l’Ajuntament de Barcelona activa un sistema d’ajuts econòmics, amb un màxim d’un 90% del cost total de l’activitat demanada.

En paral·lel, i per poder garantir el període no cobert pels ajuts econòmics prestats per l’Ajuntament de Barcelona, des del Districte de Nou Barris es treballa conjuntament amb Serveis Socials per assegurar que els infants més vulnerables puguin participar en les activitats de lleure. Així, el Districte ha atorgat més de 4 mil ajuts amb un import total de prop de 845.000 euros. De tots els districtes de la ciutat, Nou Barris és el que atorga un major nombre de beques.

Activitats organitzades pel Districte de Nou Barris

Entre les activitats organitzades pel Districte de Nou Barris, destaquem les que tenen lloc al juliol als casals infantils i ludoteques municipals. Més enllà d’això, des de Districte es dediquen molts esforços a oferir una oferta lúdica a l’agost, quan aquestes activitats experimenten un descens generalitzat al conjunt de la ciutat.

Així, s’han creat gairebé 436 places repartides en diferents propostes. El casal d’estiu a l’escola Víctor Català, adreçat a infants d’entre 3 i 12 anys, i el casal de Roquetes Verdun i el de la Zona Nord, en ambdós casos finançats per Pla de Barris i per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. També s’ofereixen els casals urbans Baobab a la Trinitat Nova, per a infants d’entre 4 i 12 anys.

Finalment, hi trobem també el Temps de joc, adreçat a nens i nenes d’entre 5 i 12 anys, i el Bibliocasal, activitats amb les biblioteques Roquetes i Zona Nord, amb dotació econòmica de Pla de Barris.

Activitats de lleure per a adolescents i joves organitzades pel Districte

De les activitats dirigides a adolescents i jovent per a aquest estiu, en destaquem la continuïtat de la programació Franja Jove durant el mes de juliol a la Guineueta, Canyelles, Prosperitat, Roquetes, Trinitat i Verdun. També les activitats de dinamització del juliol i agost a la Prosperitat, i l’Espai de Trobada, les Trobades a l’Auditori i els Tallers de l’Espai Jove Les Basses, així com altres activitats com les que organitzen el Servei d’Informació Juvenil, les Jam Session Jocs de Taula, o les propostes del Kasal de Joves de Porta i per a Joves a la Zona Nord.

Des del Pla de Barris, s’han programat també activitats per a joves atenent criteris de vulnerabilitat i necessitat d’oferta socioeducativa com són la bateria d’activitats a la Zona Nord, més programació durant el mes d’agost i l’espai de trobada per a joves i adolescents.

L’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana també organitza diferents activitats i tallers durant el mes de juliol. I a Can Peguera i el Turó de la Peira, l’entitat Save the Children ha organitzat unes colònies subvencionades pel programa Caixaproinfància.

Trobareu tota l’oferta en aquest document.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X