Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

L’estiu és a Nou Barris. L’Estiu, al Pati!

27 de juny de 2022

Del 2 al 17 de juliol, sisena edició del festival de cultura gratuït organitzat pel Districte en què podrem gaudir de música, cinema i espectacles.

Arriba la sisena edició d’un festival que s’ha consolidat amb els anys i que ha sobreviscut a pandèmies i confinaments. Nascut el 2017 amb aquesta marca, en realitat va arrencar el 2016 però amb un altre nom: Nits al Pati. Tot i això, l’esperit ha estat sempre el mateix: propostes de qualitat i diferenciades per arribar a la major part possible de públic, combinades amb la màgia de l’estiu i l’encís de l’espai, el Pati de la Seu del Districte.

Es tracta, aquest, d’un cicle amb un format fresc i gratuït -i en perfecta simbiosi per a l’època de l’any en què ens trobem-, que ens apropa espectacles de tota mena en un marc incomparable: el Pati de la Seu del Districte. Així, del 2 al 17 de juliol hi trobareu diferents propostes que us desglossem a continuació.

Recordeu que les activitats són gratuïtes però l’aforament és limitat. Enguany no hi haurà reserva prèvia d’entrades. Les portes s’obriran mitja hora abans de l’esdeveniment.

Al web de L’Estiu, al Pati!, hi trobareu tota la informació.

Festival de Blues

Comencem referint-nos al Festival de Blues, que enguany arriba ja a la XX edició. Poc devien imaginar-ho els dos joves que el van crear, el 2003, quan, com la mateixa pàgina web del festival explica, en plena ressaca d’un concert i colpejats per la potència d’una música que encara no acabaven de conèixer en profunditat, van decidir que farien un festival de blues. Avui, podem concloure sense por d’equivocar-nos –més aviat al contrari– que és un referent de ciutat. A L’Estiu, al Pati! podrem gaudir del segon dia del festival amb les actuacions de Scaramanga, Adrian Costa Blues Band i Barcelona Big Blues Band & Lluis Coloma. Serà la nit del dissabte 9 de juliol.

Say it loud

Un altre destacat –i clàssic del cicle– és el Say it loud al Pati, una mena de germà petit del Say it loud. Es tracta d’un festival que vol acostar propostes artístiques i musicals diverses i fer-ho en equipaments públics. Al llarg dels anys, pel festival han passat artistes locals i internacionals d’arreu del món que, sovint, no han tocat abans al nostre territori. Enguany, durant dues nits, les del cap de setmana del 16 i 17 de juliol, aterraran a Nou Barris Alba Careta Group, Marina y su Melao i The Salsa Punk Orkestra, dissabte 16, i Lia Kali, Michelle David & The True-Tones i Double Jabs, diumenge 17.

Circ, cinema i màgia

Per si no n’hi hagués prou, el festival ens apropa algunes propostes centrades en el circ, la màgia i el cinema. Si comencem pel final, dijous 14 podrem gaudir de la projecció dels cinc curtmetratges seleccionats en el marc dels Cortos en Femenino 2022. A cavall entre el cinema i la música ens arribarà també Tarantination, un espectacle amb la música de les bandes sonores de les pel·lícules i produccions de Quentin Tarantino. Això serà diumenge 10 de juliol. I acabem amb el principi: el cap de setmana del 2 i 3 de juliol. Dissabte 2 ens espera circ amb l’espectacle Ara, una mostra del treball artístic de l’alumnat del Centre de les Arts de Circ Rogelio Rivel. I diumenge 3, Isaac Jurado ens aproparà la seva màgia participativa i el seu humor.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X