Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

L’Escola Elisava ajuda a dinamitzar els mercats de Barcelona

30 de setembre de 2021

L'Elisava col·labora amb l'Institut de Mercats de Barcelona mitjançant el plantejament de suggeriments d'innovació per a aquests equipaments i un treball de camp sobre propostes de senyalització al Mercat de la Boqueria.

Quin tipus de serveis poden oferir els mercats per a renovar els seus clients i atreure a clients menors de 40 anys? Com es poden convertir els mercats en llocs de promoció d’hàbits d’alimentació saludable? Com poden els mercats competir amb maneres de venda digital? Com podrien els mercats transformar-se per a adaptar-se a les necessitats d’un públic jove?

Per respondre a aquestes preguntes un seguit d’alumnes de segon curs del Grau en Disseny de l’Escola Elisava recorreran en aquest darrer trimestre de l’any els mercats de Barcelona, organitzats en grups de quatre o cinc persones, els mercats alimentaris i no alimentaris de la ciutat, per analitzar-los en profunditat fent ús de diversos mètodes de recerca com ara la consulta de bases de dades, l’observació, les entrevistes qualitatives o les enquestes. Una investigació en tota regla que ha de donar com a resultat prop d’una quarantena de treballs amb diferents suggeriments d’innovació, que quedaran recollits en un dossier, una mostra i un vídeo que recollirà les línies mestres de les propostes presentades.

No és l’única col·laboració de l’Escola Elisava amb els Mercats de Barcelona en els tres darrers mesos de l’any. Els alumnes de l’assignatura “Projecte Optatiu Menció I”, dedicada a la Senyalètica, del tercer curs del Grau en Disseny, tiraran endavant un estudi on participen 25 estudiants de perfils transversals (des del disseny gràfic, fins a producte, espai i interacció) que formaran equips de cinc persones. 

Cadascun d’aquests grups recorrerà el Mercat de la Boqueria entre els mesos d’octubre i novembre per fer un treball de camp que inclourà amidaments, fotografies, entrevistes amb els paradistes i mapes col·laboratius amb els clients. El resultat seran cinc projectes amb altres cinc propostes de millora en la senyalització  de la Boqueria que es presentaran al mateix mercat durant la primera setmana de desembre.

El projecte compte també amb la col·laboració de SIGNES, empresa especialista en implantació d’imatge corporativa i senyalització. L’empresa dona suport a l’alumnat per conèixer el sistema de fabricació i l’elecció dels materials adients per als seus projectes.

Elisava ja té una certa experiència pel que fa a la col·laboració amb el comerç de la ciutat. Durant el mes de juny va impulsar, també amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, el projecte “Recuperem els Quioscos de la Rambla”, destinat a fer propostes per donar una segona vida als quioscos de flors d’aquest passeig que actualment es troben en desús i dinamitzar l’entorn de La Rambla a través de la cultura i la participació. Al maig va presentar “Dissenyem Comerç”, una iniciativa destinada a dinamitzar el comerç de proximitat al barri de la Sagrera, partint de la base que aquesta activitat és un aspecte central en la vida social del barri i un instrument bàsic per enfortir la comunitat i la relació entre els veïns i la ciutat.

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X