Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Les visites escolars als mercats han estat tot un èxit durant el curs 2018-2019

12 de setembre de 2019

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), ha promogut un any més el programa educatiu ‘Mengem sa, mengem de mercat’ durant el curs escolar 2018-2019 a través de visites guiades als mercats de la ciutat. Enguany, s’han dut a terme un total de 373 visites, el que significa un augment respecte el curs 2017-2018. L’objectiu d’aquesta iniciativa és el de difondre els hàbits de vida saludable i donar a conèixer els mercats de la ciutat a les escoles. 

En total hi han participat 157 escoles, de les quals 139 són de la ciutat de Barcelona i 18 són escoles de fora de la ciutat. Respecte els 422 centres d’educació primària i secundària de la ciutat, el total de visites es tradueixen en un 33% de participació, el que significa un augment d’un 12,14% el nombre de centres que ens han visitat respecte el curs anterior. Pel que fa al nombre d’alumnes, 8.505 han visitat els mercats aquest any, un 7,8% més que l’any anterior. 

Enguany primària i educació infantil han estat els cicles de major participació. En aquest curs hi ha hagut un increment important a educació primària – que ha significat un 48% – respecte a la resta que han sofert un retrocés. Els alumnes d’ESO acostumen a fer la seva visita relacionada amb algun aspecte del crèdit de síntesi que estiguin treballant.

Els mercats de Sant Antoni, la Concepció, el Carmel, la Mercè, el Ninotd’Horta i Sant Martí han estat els més visitats. Durant aquest curs han augmentat el nombre de visites als mercats del Carmel, Ciutat Meridiana, Felip II, Horta, la Marina, Mercè, l’Abaceria, Llibertat, Montserrat, Sant Antoni, Sant Gervasi, Sant Martí i Santa Caterina.

La finalitat del programa educatiu és transmete el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat i salut als infants i joves i a les seves famílies, juntament  amb els avantatges de la pràctica de l’esport com a factor imprescindible per mantenir una vida saludable.

En aquestes visites, el director o directora del mercat rep a les escoles visitants i els hi fa una introducció sobre la història i característiques de l’equipament. Després són els propis professors i professores en el cas d’infantil o els dinamitzadors qui completen la visita explicant temes diversos sobre els aliments, les parades o el tipus de comerç, segons el cicle escolar a qui vagi dirigit el recorregut.

Les visites als mercats de la ciutat durant el darrer curs han estat valorades de forma molt positiva per part de les escoles. Enguany la puntuació de les visites ha estat de 4,31 sobre 5.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X