Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Les Nacions Unides parlen de la xarxa de Mercats de Barcelona com a model d'èxit

26 d'octubre de 2020

La Urban Policy Platform, una de les branques de les Nacions Unides-Habitat, ha organitzat juntament amb Terra Madre 2020, el Forum ‘Market Cities: How public markets can pump life into regional food economies and forge social cohesion’, és a dir ‘Ciutats de Mercat: Com els mercats públics poden donar vida a les economies alimentàries regionals i forjar la cohesió social’. L’acte es farà el proper 27 d’octubre des de Nairobi a les 15 hores.

En aquest esdeveniment, que vol reflexionar sobre la importància de les xarxes de mercats en les ciutats, es posarà Barcelona com a exemple de cas d’èxit en aquest sentit. De fet, la presentació del Forum diu “Barcelona i Londres són dues grans ciutats amb xarxes de mercats municipals d’èxit que representen un enfocament ecosistèmic emergent anomenat Market Cities [Ciutats de Mercat], defensat per Project for Public Spaces, la HealthBridge Foundation i Slow Food.

L’objectiu de la trobada és, doncs, destacar els avantatges d’una ciutat que té cura dels seus mercats municipals i la importància del paper que hi juga el sector públic. “Explorarem no només com assegurar-nos que prosperin aquestes institucions que [en algunes ciutats ] han estat oblidades des de fa temps, sinó també mesures creatives per portar els mercats municipals al següent nivell, com a convocants cívics per connectar la vida rural amb la urbana, la vida social amb el comerç i el comportament de la vida quotidiana”.

Les incripcions per a assistir al Forum es poden fer en aquest enllaç.

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X