Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

L’Ateneu Popular Nou Barris, seu del Festival Grec d’aquest any

6 de maig de 2021

L’equipament acollirà l’espectacle “Si tu te’n vas” el 10 i 11 de juliol.

L’Ateneu Popular Nou Barris esdevindrà enguany seu del Festival Grec 2021. L’espai acollirà el dissabte 10 i diumenge 11 de juliol l’espectacle “Si tu te’n vas” de la cia. Pepa Plana. No serà aquesta, però, l’única implicació de l’equipament en el festival d’enguany, ja que el 22, 23 i 24 de juliol, el Mercat de les Flors acollirà l’espectacle “Fins i tot la foscor” de la 25ª edició del circ d’hivern de l’Ateneu.

El Festival Grec 2021, en dades

Del 27 de juny al 31 de juliol, el Festival Grec 2021 oferirà prop d’un centenar de propostes d’arts escèniques, música i cinema en 37 espais de la ciutat. La meitat de la programació es descentralitzarà i es durà a terme fora de l’escenari principal de Montjuïc.

Del total de propostes, 38 són espectacles teatrals, seguides de la música, amb 22; l’escena híbrida, amb 16; la dansa, amb 14; el circ, amb 6, i el cinema, amb 2. L’oferta també inclou una desena de reprogramacions d’obres que no es van poder representar durant l’edició anterior, i que començaran a partir del 10 de juny.

A més, hi haurà 28 activitats paral·leles en 20 espais més per completar la programació d’enguany i acostar la cultura a la ciutadania.

L’Àfrica barcelonina

Des del 2017, la cultura africana és un imprescindible de la programació del Grec. Enguany el festival se centra en la mirada dels creadors i les creadores afrodescendents locals. Aquesta veu pròpia que fuig dels retrats exòtics es podrà gaudir en l’espectacle inaugural del festival, amb l’adaptació teatral de la novel·la Carrer Robadors, de Mathias Enard. Dirigida per Julio Manrique, l’obra narra el viatge d’aventures i aprenentatge d’un jove des del Magrib de les primaveres àrabs fins a la Barcelona convulsa dels dies del 15M.

Informació pràctica

A les 16 h hores del 6 de maig es posaran a la venda 103.673 entrades, corresponents al 50% de l’aforament de tots els espectacles programats. La capacitat final dels espais on se celebrarà el Grec estarà subjecta a la normativa sanitària regulada per les autoritats.

Entre els protocols de prevenció que s’implementaran, i que ja es van posar en marxa en l’edició anterior, destaquen el control dels accessos, la restricció de grups bombolla de fins a quatre persones al Teatre Grec i fins a dues persones a la resta d’espais, o el sistema de butaques buides per mantenir la distància.

A més, el festival ofereix descomptes en les entrades:

  • Compra de 3 entrades: 30% de descompte.
  • Compra de 5 entrades: 50% de descompte.
  • Menors de 30 anys: 15 euros per entrada.
  • Majors de 60 anys i persones a l’atur: 25% de descompte.
  • Persones amb la Targeta Rosa: 50% de descompte.
  • Espectacles familiars: 35% de descompte per a les famílies d’entre 2 i 4 membres.
  • Bonus Cultura: descompte aplicable al Grec Ciutat.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X