Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

L’Ajuntament de Barcelona inverteix 4’5 milions d’euros per posar al dia els Mercats Municipals

22 d'agost de 2022

D’una banda, es destinaran més de 3 milions d’euros a arranjar els interiors de tots els mercats de la ciutat.

D’altra banda, se substituirà el paviment del Mercat de la Boqueria a partir del mes de gener de 2023 amb una partida pressupostària de més d’1’4 milions d’euros.

Aquestes actuacions municipals s’emmarquen en el pla de manteniment amb el que compta l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona per posar al dia els equipaments de la xarxa.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) invertirà un total de 4’5 milions d’euros en la millora de la xarxa de Mercats Municipals de la ciutat durant els propers mesos. D’una banda, hi ha una partida de més de 3 milions d’euros que es destinaran a posar al dia tots els mercats de la xarxa municipal i, de l’altra, es destinaran 1’4 milions d’euros a canviar el paviment del Mercat de la Boqueria.

La partida de més de 3 milions d’euros es destinarà a la pintura de paraments interiors i millores de serralleria principalment dels seus edificis, amb especial atenció a les zones d’aparcament; les de logística i planta de vendes. Així, els mercats s’han ordenat per ordre de prioritat basant-se en les necessitats de cada espai. El projecte s’acaba d’aprovar i està pendent de licitació.

Nou paviment al Mercat de la Boqueria

En el cas del Mercat de la Boqueria el paviment està deteriorat i compta amb fissures, irregularitats en la superfície i presenta diferents materials fruits de diverses intervencions al llarg del temps. Per aquest motiu, s’ha decidit renovar i uniformar el paviment. Les actuacions està previst que comencin el proper mes de gener i tinguin una durada de 10 setmanes.

En total, s’actuarà sobre els 3.600 metres quadrats dels carrers del mercat mitjançant el fresat i la demolició dels paviments de tota la superfície i la col·locació d’un paviment únic a tota la superfície del mercat de 4 centímetres de gruix de mescla bituminosa en calent dissenyada amb una combinació d’àrids negres i àrid de color marfil, amb un acabat polit. Les obres també contemplen treballs auxiliars de recol·locació de diferents elements del mercat i senyalització dels espais d’ocupació temporal. El projecte contempla importants mesures de seguretat per permetrà l’activitat a la part del mercat que on no s’estigui actuant.

Les actuacions es duran a terme per fases per tal d’afectar el mínim possible l’activitat diària del mercat. La fase prèvia d’aquesta actuació va ser la reforma de la xarxa de sanejament existent que ja esta executada.

Aquestes actuacions s’emmarquen en un pla més global per mantenir aquest mercat que ha suposat, durant els darrers anys, la construcció i posada en funcionament de l’Aula Gastronòmica amb un pressupost d’uns 250.000 euros; la renovació de la il·luminació per a la instal·lació de llums LED per uns 250.000 euros; la renovació i millora del clavegueram per uns 500.000 euros.

A més, també s’ha aprovat el projecte per a la instal·lació de sistemes de control de coloms al Mercat de la Boqueria. Aquest projecte té un pressupost de licitació d’uns 661.000 euros i té una durada prevista d’execució de 10 mesos. La voluntat és poder iniciar les obres abans que finalitzi aquest any.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X