Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

L’Ajuntament de Barcelona, amb l’ICF i AVALIS, impulsa una línia de crèdits de 12 milions d’euros per a micropimes i autònoms

6 d'octubre de 2020

Petites i mitjanes empreses i autònoms podran demanar els microcrèdits, d’un import de 12.500 euros, a partir del 5 d’octubre via telemàtica a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa.

L’Institut Català de Finances (ICF), Avalis de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, llancen una línia de finançament, anomenada B·Crèdits, de 12 milions d’euros per el teixit econòmic de la ciutat, per tal de cobrir la manca de liquiditat puntual derivada de l’emergència de la COVID19.

Mitjançant un conveni entre els tres organismes, aquests préstecs aniran destinats preferentment als sectors del comerç, la restauració, el turisme, les indústries creatives, les cures, l’educació i l’esport, i a dones treballadores autònomes i empresàries, que  hagin patit els efectes de la crisi de la COVID19. L’objectiu principal d’aquests microcrèdits és contribuir a la reactivació empresarial.

Aquesta línia de microcrèdits, que es podran sol·licitar a l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa, forma part del pla de reactivació econòmica impulsat pel Centre de Resposta Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (CECORE), creat des de l’inici de la pandèmia per reactivar l’economia de la ciutat a curt, mig i llarg termini. L’Ajuntament de Barcelona, en la seva prioritat de preservar els llocs de treball i donar suport a les empreses i a les persones treballadores autònomes, vol donar més empenta als negocis locals a través d’aquests préstecs amb garanties i bones condicions.

Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, ha declarat: “Hem dissenyat entre tots un producte financer que,  a més d’estar avalat al 100% gràcies a l’Ajuntament, permet a autònoms i microempreses mantenir els seus negocis i seguir creant i innovant, fins que no hi hagi una recuperació d’ingressos. La clau d’aquest producte de crèdit és que tenen un any de carència, el que vol dir que les empreses no han de tornar el préstec durant aquest període. Això els converteix en una palanca més de reactivació econòmica amb l’acompanyament, en aquest cas, d’entitats punteres per avalar i fer possible aquests crèdits”.

Aquesta línia de finançament se suma a les múltiples solucions que han posat en marxa l’ICF i Avalis de Catalunya per cobrir les necessitats de liquiditat del teixit empresarial derivades de la crisi de la COVID19 i assegurar el manteniment de llocs de treball. En total, s’han posat a disposició de persones treballadores autònomes, pimes, empreses i entitats més de 1.100 milions d’euros.

Condicions dels préstecs

L’import dels  préstecs és  de 12.500 euros i tindran un termini de 5 anys, amb un any de carència inclòs. Els microcrèdits seran avalats al 100% per la Societat de Garantia Recíproca de Catalunya, Avalis de Catalunya, SGR, que comptarà amb una aportació de 2M€ de l’Ajuntament de Barcelona. Els beneficiaris dels avals han de constituir-se en socis d’Avalis mitjançant la subscripció d’una participació de 200 euros.

Aquestes condicions seran vàlides fins al 31 de desembre de 2020, i es revisaran a partir de 2021 a efectes d’aplicar les condicions de mercat que en aquell moment apliqui Avalis i ICF a aquest tipus d’operacions.

Gestió dels crèdits i com demanar-los

Els microcrèdits es podran demanar a partir del 5 d’octubre de 2020 a través Barcelona Activa, al web www.barcelonactiva.cat/bcredits, que recollirà tota la informació i documentació requerida. Avalis de Catalunya analitzarà i, si s’escau, aprovarà el préstec; Barcelona Activa gestionarà la signatura digital de les operacions i l’ICF realitzarà el desemborsament de l’import del préstec.

Sobre l’ICF

L’ICF és l’entitat financera pública de Catalunya. Té com a missió principal promoure el finançament de la comunitat empresarial a Catalunya per tal de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l’economia catalana. L’ICF actua com a complement del sector privat oferint una àmplia gamma de solucions de finançament centrades en préstecs, garanties i inversió en capital risc. Des del 2014 és membre de l’Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.

Sobre Avalis de Catalunya

La missió d’Avalis de Catalunya S.G.R., entitat sense ànim de lucre, és facilitar l’accés al crèdit a pimes i autònoms amb activitat a Catalunya, a més d’afavorir les condiciones de finançament mitjançant la prestació d’avals davant d’entitats financeres i de l’ICF. Tant mateix, facilita la licitació i execució de concursos públics.

Sobre Barcelona Activa

Barcelona Activa és una empresa municipal intensiva en coneixement I talent. L’agència té la missió d’impulsar la política econòmica i el desenvolupament local per promoure la millora de la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans de Barcelona a través del foment de l’ocupació, l’impuls de l’emprenedoria i el suport a les empreses, responent a les diferents necessitats de les persones en el seu territori i des de la perspectiva de l’economia plural, que inclou, l’Economia Social i la Solidària.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X