Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

La Generalitat activa aquest dijous les ajudes per establiments de restauració i d'estètica i bellesa per les restriccions

29 d'octubre de 2020

La Generalitat de Catalunya posa en marxa una línia de subvencions de 40 milions d’euros, dirigida a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per als quals el tancament temporal dels seus establiments hagi suposat una disminució dràstica de la facturació. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s’eleva a 40 milions d’euros. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros. El termini de presentació de les sol·licituds comença aquest dijous 29 d'octubre i serà de 15 dies hàbils o fins exhaurir la dotació pressupostària.

Concretament, podran optar a l’ajuda els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals) o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 al territori de Catalunya.

Quant al termini de presentació de les sol·licituds, comença aquest dijous 29 d’octubre de 2020 i és de 15 dies hàbils o fins a exhaurir la dotació pressupostària. Per a més informació, cliqueu aquí.

Pel que fa a les despeses subvencionables, ho seran qualsevol tipologia d’acció que dugui a terme l’empresa durant el període de recuperació econòmica per culpa dels efectes de la covid-19, és a dir, qualsevol acció portada a terme en el període comprès entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2020 que pugui suposar per l’empresa una recuperació o increment del volum de vendes, així com l’estimulació de la demanda, i enfortir la solvència financera, i totes aquelles actuacions que vagin a fomentar la creació de sistemes efectius i àgils de venda on-line i la seva logística.

Pel que fa als requisits, més enllà de diversos criteris generals, les bases especifiquen que l’empresa haurà d’acreditar, mitjançant declaració responsable, que en funció de la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre per la qual s’adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 al territori de Catalunya, van haver de suspendre les seves activitats.

Tota la informació completa sobre aquestes subvencions, es pot consultar al Document Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X