Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

“Juguem a les places” fomenta el joc educatiu a l’aire lliure

18 d'agost de 2022

El programa de lleure infantil ha estat present al llarg de l'estiu en 7 espais de Nou Barris, i a l'agost encara se'n pot gaudir a les places Eucaliptus i Primer de Maig, i a la pista esportiva de l'Institut Picasso.

El programa ofereix aquest estiu 47 espais a la ciutat amb diverses propostes lúdiques i material d’entreteniment. Forma part de les actuacions de “Barcelona, ciutat jugable”, per potenciar l’espai públic com a entorn apropiat per al creixement i desenvolupament de la infància.

L’objectiu és promoure l’hàbit de trobar-se a les places i als parcs perquè l’espai públic esdevingui un lloc de relacions positives i aprenentatge. La iniciativa ja s’estava desenvolupant en diferents punts de la ciutat, però ara es consolida i s’estructura en el context de Ciutat Educadora i sota els paràmetres del Pla de joc a l’espai públic amb horitzó 2030.

Important presència a Nou Barris

Els espais es distribueixen per 27 barris de 8 districtes de la ciutat: Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

A Nou Barris la presència de “Juguem a les places” s’ha concentrat als tres barris de la Zona Nord i a la Prosperitat. Durant el juliol es van programar activitats en espais com la plaça Roja de Ciutat Meridiana, la plaça Verda de la Prosperitat, la cruïlla dels carrers Lliçà i Castellví o la plaça Primer de Maig de Vallbona. En aquest darrer espai el lleure continua durant l’agost, tots els divendres de 17 a 19 h, mentre que a Torre Baró, a la plaça Eucaliptus i a la pista esportiva de l’Institut Picasso s’hi realitzen activitats infantils i esportives durant els mesos de juliol i agost.

Al web de Barcelona Educació es pot consultar el calendari i horaris del programa “Juguem a les places”.

Jocs per a tots els gustos

Els nens i nenes i les seves famílies poden gaudir de propostes de joc en diferents formats i amb dinàmiques diverses:

  • Quiosc de jocs mòbil: s’estrena aquest estiu i consisteix en un dispositiu mòbil que incorpora un fons lúdic variat amb jocs tradicionals, jocs de circ, jocs de taula, jocs de carrer de gran format, jocs de descoberta i experimentació, etc. Està dinamitzat per monitors i monitores que acompanyen el joc i vetllen pel bon funcionament de l’activitat i del bon ús del material. Actualment s’ofereix de manera periòdica en dos espais del districte de Sant Andreu.
  • Guingueta de jocs: és un espai de joc desplegable que inclou diferents racons de joc (construccions, jocs simbòlics, de taula, etc.) adaptats a diferents franges d’edat. Es munta i desmunta segons els horaris del servei. És un espai de joc fix dinamitzat per monitors i monitores especialitzats en joc que vetllen pel bon funcionament de l’espai i que acompanyen el joc.
  • Préstec de jocs: es tracta de materials lúdics que es posen a disposició perquè els infants i les seves famílies els facin servir de manera autogestionada. Els equipaments o comerços del barri custodien els materials que cedeixen de forma totalment gratuïta. No hi ha personal que acompanya el joc.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X