Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Jornada d’actualització de consells de ciberseguretat per al Comerç

20 d'octubre de 2022

L’impacte dels ciberatacs és palès als grans titulars dels mitjans d’informació. Són notícia sempre que afecten ens públics i grans corporacions. Però el fenomen té també una repercussió seriosa, però força més silenciosa, en la petita i mitjana empresa i cada cop més, el cibercrim apunta amb les seves accions cap al petit comerç.

La ciberextorsió s’ha convertit en un problema seriós per a organitzacions de tota mida. Entre final del 2020 i principi de 2021, els atacs amb programari de rescat van incrementar-se un 57% a escala global. L’enfortiment de les mesures de ciberseguretat per part de les grans corporacions (que eren les que podien suposar majors ingressos econòmics, si cedien al xantatge) ha fet que els ciberdelinqüents deixin de centrar-s’hi. Les empreses petites i mitjanes, força menys protegides, són també el seu objectiu: a mitjans 2021, els ciberatacs contra les pimes s’havien incrementat en un 67% i segueixen en augment.

El petit comerç, que forma part de l’entramat de les pimes, no pot viure d’esquena a aquesta realitat. Per això ha d’estar preparat contra els ciberdelinqüents i tenir presents aquests consells bàsics que explicarem en aquesta sessió.

Programa Dilluns, 14 de novembre a les 11:00 hores

11:00h
Benvinguda

11:05h
Introducció a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i a la pàgina web de #NegoCibersegur
A càrrec de Josep de la Casa, formador de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

11:10h
Àmbits de la campanya #NegoCibersegur:

  • El programari maliciós
  • El valor de la informació
  • Dispositius de feina segurs
  • Pèrdua de dades i continuïtat del negoci
  • Confiança digital

A càrrec de Manel Medina, director del Màster de ciberseguretat de la UPC School i coordinador de l’Oficina Tècnica de Formació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i Josep de la Casa, formador de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

11:35h
És temps d’estafes. Com assegurar la protecció de dades durant les campanyes de BlackFriday i Nadal 22/23
Manel Medina, director del Màster de ciberseguretat de la UPC School i coordinador de l’Oficina Tècnica de Formació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

11:45h
Recursos de ciberseguretat
A càrrec de Josep de la Casa, formador de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

11:50h
Preguntes i respostes
A càrrec de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda

Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

Carregant...
x
X