Mercat de la MercÚ

Mercat de la MercÚ

Fabra i Puig torna a tallar al trÓnsit el dissabte 28 de maig

25 de maig de 2022

Com en el dia de Sant Jordi, esdevindrà un espai de passeig i lleure en el tram que va de Meridiana a Virrei Amat.

El proper dissabte 28 de maig, des de les 10 del matí fins a les 21 hores, Fabra i Puig quedarà tallat al trànsit rodat perquè la ciutadania pugui gaudir de l’espai sense cotxes, sense fums i sense sorolls.

La iniciativa es du a terme en el marc del projecte “Obrim carrers”, i és el segon dissabte dels tres previstos fins a l’estiu. El primer va ser per Sant Jordi, i el darrer serà el 18 de juny. A banda de garantir que l’espai podrà ser utilitzat per al passeig i el lleure de la ciutadania, el programa també busca reforçar i ampliar l’activitat en els eixos comercials de l’entorn.

De Meridiana a Virrei Amat

El passeig de Fabra i Puig tallarà el trànsit de l’avinguda de la Meridiana a la plaça de Virrei Amat. Cal tenir en compte, però, que el carrer d’Arnau d’Oms, que travessa Fabra i Puig, romandrà obert al pas dels vehicles.

Mentre duri el tall, només es permetrà el pas de vehicles de serveis municipals i d’emergència, vehicles de càrrega i descàrrega, vehicles dels veïns de la zona que es dirigeixin als seus aparcaments privats, usuaris dels aparcaments de rotació, taxis en cas d’emergència i vehicles de persones amb mobilitat reduïda. El pas de bicicletes estarà també permès.

Tingueu també en compte que el tall afectarà la circulació de diverses línies de bus.

Ciutat més humana, saludable i segura

L’Ajuntament de Barcelona manté l’esforç per transformar l’espai públic i convertir Barcelona en una ciutat més saludable, més humana i més segura, que posa en primer pla les persones i que encamina la mobilitat cap als modes més sostenibles, saludables i segurs. La pacificació de carrers i les superilles són altres formes d’expressió d’aquesta voluntat.

“Obrim carrers” pretén recuperar l’espai públic per a la ciutadania i permet gaudir d’algunes artèries importants de la ciutat sense trànsit, fums ni sorolls. La iniciativa també vol donar visibilitat als beneficis de la pacificació de carrers des del punt de vista de la salut, la convivència, la mobilitat i el joc a l’espai públic, reflexionar de forma col·lectiva sobre el model de ciutat, amb activitats que convidin a veure altres hàbits de mobilitat, visualitzar usos alternatius de l’espai públic, i millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X