Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Els Mercats de Barcelona se sumen al Gran Recapte d’Aliments

23 de novembre de 2021

Un total de 13 mercats participen enguany al Gran Recapte d’Aliments, que tindrà lloc des de divendres 19 i fins al 27 de novembre als establiments i fins al dia 11 de desembre, online.

Divendres matí es va donar el tret de sortida, al Mercat de Sants, a la 13a edició del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, iniciativa impulsada pels quatre Bancs d’Aliments del país i a la qual es pot col·laborar des d’avui i fins al 27 de novembre als establiments i fins al dia 11 de desembre, online. L’edició d’enguany s’inicia amb la novetat que els mercats i el petit comerç s’incorporen a la xarxa de punts de donació d’aliments.

Durant la presentació, la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, va destacar que, a banda de ser abastadors d’aliments de primera qualitat, “als mercats hi ha molta generositat, i una mostra és que un total de 13 mercats municipals participen en la campanya”. En concret, els mercats de Sants, Ninot i Abaceria hi participen com a Associació de Comerciants i s’han sumat a la nova modalitat de recollida de diners més de 50 parades dels mercats de Santa Caterina, Clot, Concepció, Estrella, Sant Gervasi, Horta, Mercè, Provençals, Sant Andreu i Sarrià.

Ballarín va agraïr i va fer un reconeixement “a la tasca que fan dia a dia tots els bancs d’aliments, en especial al de Barcelona, perquè el Gran Recapte és l’esdeveniment on té més visibilitat la seva tasca, però és una feina diària per pal·liar la pobresa alimentària”.

El 2020, el format de participació es va modificar arran de la Covid-19, substituint la ja coneguda recollida massiva d’aliments per una campanya virtual de donacions monetàries. Aquest serà també el sistema que s’utilitzarà enguany i que permetrà als mercats i al petit comerç registrar una donació a través d’una App al dispositiu mòbil dels comerciants.

Als mercats de Sants i Ninot, els voluntaris recolliran les donacions amb l’App a dos punts de cada mercat. A l’Abaceria, les donacions es recolliran mitjançant unes urnes a cada establiment, on els clients dipositaran els diners que vulguin donar i, posteriorment, una persona de l’Associació introduirà els diners recaptats a l’App com a donació. Aquestes seran lliurades a una entitat social propera, que podrà adquirir els productes en funció de les necessitats en els diferents períodes de l’any, així com comprar productes frescos i refrigerats.

Els mercats se sumen així a la iniciativa amb la voluntat de contribuir a fer que aquesta edició sigui tot un èxit. “Esperem que el Gran Recapte sigui un grandíssim èxit que superi el de l’any passat. Animem a tothom a fer donacions i a sumar-s’hi a través de totes les vies i que la solidaritat estigui molt present aquests dies”, ha manifestat Ballarín.

L’acte va comptar amb la presència de la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau; el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas; el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; el gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Màxim López, i la presidenta de l’Associació de Comerciants del Mercat de Sants, Montserrat Figueras.

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X