Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Els llums de Nadal il·luminaran Barcelona del 23 de novembre al 6 de gener

8 de novembre de 2023

La Comissió de Govern ha aprovat el calendari i l’horari de les instal·lacions de l’enllumenat de Nadal de la ciutat. La il·luminació́ nadalenca s’exhibirà̀ als carrers entre el 23 de novembre de 2023 i el 6 de gener de 2024. L’inici serà el dijous 23 de novembre a les 18:30 hores amb l’espectacle de l’encesa de llums de Nadal.

Pel que fa als horaris, es mantenen els mateixos que l’any passat amb l’ampliació d’horaris que ja es va fer el 2022 respecte al 2021. De diumenge a dijous, l’horari d’encesa serà de les 17:30 hores a les 22:00 hores, i divendres i dissabte, s’allargarà fins a les 23:00 hores. La Nit de Cap d’Any, el 31 de desembre, i la Nit de Reis, 5 de gener, els llums es mantindran encesos fins a la 1:00 de la matinada. El calendari de l’enllumenat de Nadal està condicionat a les possibles limitacions que s’acordin per a l’estalvi energètic d’acord a la normativa vigent. La potencia contractada amb tecnologia LED en la pràctica totalitat de les instal·lacions.

El passeig de Sant Joan, la novetat

Enguany s’il·luminarà per primera vegada el passeig de Sant Joan en el tram entre l’Avinguda de Vilanova i la Gran Via de les Corts Catalanes. L’adjudicatària es farà càrrec dels serveis de producció, transport, instal·lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat dels anys 2023-24, del 2024-25 i del 2025-26 per un import de  653.036,99 euros.

El disseny de l’enllumenat d’aquest nou tram pels propers tres anys el fa l’estudi barceloní Brosmind que va ser el seleccionat en un concurs convocat per l’ADI-FAD. El jurat va valorar el caràcter innovador, diferenciat i simpàtic de la proposta que apel·la al barri del Fort Pienc. Les botigues de manga, el còmic Kawaii i la comunitat xinesa inspiren el llenguatge del disseny triat. Els missatges nadalencs dibuixats dins de finestres de còmic repartides en una distribució romboide sobre la via, s’acompanyen amb icones clàssiques nadalenques sobre les voreres. Un disseny pensat per ser vist en dues velocitats, la dels vehicles i la de qui va a peu, i des de dos punts de vista diferents, el del veïnat i el del vianant.

Els llums i el comerç

Un any més, es posa atenció a indrets on el teixit comercial es pot trobar afectat per obres de llarga durada. Les actuacions, amb un pressupost previst de 171.916,80 euros, es faran en una trentena d’espais públics i trams de carrers de diferents barris i districtes on s’estan fent treballs de durada superior a un any.

En l’apartat de Foment del Comerç als Barris s’actuarà a diverses vies de Ciutat Vella, Sants, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí per un import de  197.617,20 euros.

Un altre paquet és el dels trams il·luminats en eixos comercials on s’ha adjudicat per 465.595,90 euros la contractació dels serveis de lloguer, transport, d’instal·lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat nadalenc. Es farà en tres eixos a Ciutat Vella; cinc a l’Eixample; cinc a Gràcia; un a Horta-Guinardó i un a Sant Andreu.

L’Associació de Comerciants de Trinitat Vella impulsa la recuperació de seixanta punts de llums, amb el tastet d’oficis d’electricitat del dispositiu d’inserció de Barcelona Activa, l’entitat Esfera, i La Puça, empresa que gestiona el centre cívic. S’actuarà en el Turó de la Trinitat, el carrer Galícia, el carrer Mare de Deu de Lorda, el carrer Madriguera, el carrer Finestrelles, el carrer Mireia i el carrer Peníscola. En aquesta mateixa línia hi ha el projecte de deu punts de llum de la Fundació Raval Km.0 a Ciutat Vella, al carrer Robadors (entre carrer Hospital i carrer Sant Pau). 18.000 euros previstos per ambdós projectes.

El 2023 es continua il·luminant la Plaça d’Urquinaona, l’Avinguda del Paral·lel (entre el carrer de Margarit i el carrer de Cabanes), i la Rambla (entre el Portal de la Pau i la Plaça de Catalunya) que entra en l’adjudicació per primer any. En aquestes vies s’ha adjudicat la contractació dels serveis de lloguer, transport, instal·lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat ornamental nadalenc 2023-2024 i  2024-2025, per un import de  225.060,00 euros.

Pel foment del comerç de proximitat, es decoren les façanes exteriors dels Mercats Municipals i compten amb un pressupost de prop de 184.041,00 euros.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X