Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Els botiguers i paradistes de mercat, protagonistes de la campanya de promoció del comerç de proximitat

2 de març de 2018

Amb el lema de “El comerç de Barcelona sona bé”, avui comença la segona fase de la campanya de comunicació de promoció del comerç de proximitat i dels mercats de la ciutat. La campanya, que s’estendrà fins el proper 17 d’abril, pren com a protagonistes els propis paradistes de mercats i els botiguers dels barris. Aquesta segona fase de la iniciativa, que es va llençar per primera vegada abans de Nadal, compta amb el doble de pressupost, i inclourà també espais a ràdio i televisió.

La presència dels mercats i del comerç de proximitat han estat fonamentals en aquesta construcció que garanteix la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines, la personalitat de la ciutat, i una estructura cohesionada dels seus barris. L’objectiu de la campanya és contribuir a avançar cap a una ciutat en la qual el comerç, el desenvolupament urbà i la qualitat de vida ciutadana formin un trident indestriable.

En aquest sentit, la campanya incideix en el paper fonamental del comerç de proximitat en la construcció i vertebració dels barris, i en la creixent contribució dels comerciants com amotor i cohesionadors del barri, com a agents col·laborador amb les escoles, com a promotors de l’alimentació sana, o com a participants en projectes d’ acompanyament a la gent gran i als infants.

I posa atenció tant en l’enfortiment dels diferents eixos comercials que hi ha per tota la ciutat com, amb especial incidència, en la promoció del comerç del centre de Barcelona, amb la idea de recuperar la confiança dels consumidors i potenciar la compra en aquesta zona de la ciutat.

Amb el lema de “El comerç de Barcelona sona bé”, s’han dissenyat quatre anuncis televisius diferents, a partir de les històries de quatre comerciants que a més d’oferir el seu producte, han innovat en cada un dels seus sectors o participen en programes municipals de serveis a les persones.

Així, la Sílvia, xarcutera del Mercat de Lesseps, col·labora amb el programa Radars per acompanyar les persones grans del barri; el Carles i la Isabel, llibreters de Vilapiscina, col·laboren amb el projecte de Camí Escolar i del Comerç i les Escoles; el Joan, que té una de les seves botigues de papereria i material d’art al carrer del Pintor Fortuny, ha convertit el seu aparador en una galeria dels treballs dels estudiants d’art de l’Escola Massana al Raval; el Xavier, xarcuter del mercat del Clot, és innovador en la venda del seu producte per Internet…

Juntament amb les experiències del dia a dia dels comerciants, el compositor Xarim Aristé posa música a la campanya amb la “Rumba del Comerç de Proximitat”, com un homenatge als comerciants del teixit comercial amb el que compten els diferents barris de Barcelona.

La campanya de comunicació es podrà veure en premsa escrita diària i no diària, a emissores de ràdio i de televisió, en publicitat a Internet i a través dels diferents suports al carrer (banderoles, opis, autobusos, leds…). En aquesta fase, la campanya comptarà amb un pressupost de 433.357€.

Els vídeos de la campanya es poden trobar en les següents adreces:

Xarcuters: https://www.youtube.com/watch?v=oEc_4ByhrQ0
Botiguers: https://www.youtube.com/watch?v=aC4r0aZCgjk
Llibreters: https://youtu.be/KuXt13930xk
Paradista de Lesseps: https://youtu.be/SPufoTV6h0M

Font: Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X