Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

El programa “Menjo Sa, Menjo de Mercat” per a alumnes de 1r ESO

3 de març de 2023

“Menjo Sa, Menjo de Mercat” és el programa educatiu de Mercats de Barcelona que convida a les escoles a transmetre el valor d’una dieta sana i equilibrada, d’una compra amb consciència i de la pràctica habitual de l’esport per dur una vida saludable.

El programa educatiu orientat a 1r d’ESO, té com a finalitat presentar el mercat com un espai de consum on es pot trobar una gran varietat de productes frescos, saludables i de qualitat que ajuden a mantenir una dieta equilibrada, i on hi predomina un model de comerç de proximitat.

L’activitat es compon d’una visita al mercat on els alumnes podran tenir una experiència directa amb les parades i els productes, i posteriorment, tindran l’encàrrec de confeccionar un reportatge on comparteixin les seves experiències i conclusions sobre el mercat com a espai de consum, i més concretament sobre les característiques dels productes i el model comercial.

L’escola Mireia ha participat al programa “Menjo Sa, Menjo de Mercat”, i ha visitat el Mercat de La Concepció. L’alumnat ha elaborat un reportatge de la seva visita i de tot allò que han après, analitzant diversos aspectes com la història del mercat, els tipus de producte que hi ha al mercat, i triant un producte concret per obtenir la seva informació nutricional. A més, també van fer de reporters i reporteres duent a terme petites entrevistes als comerciants. Una vegada finalitzada la seva investigació, han pogut extreure algunes conclusions sobre la seva experiència. Els nens i nenes han quedat molt satisfets amb la visita!

Les escoles interessades a participar en el programa poden obtenir més informació i dur a terme la reserva a l’oficina tècnica del programa educatiu.

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X