Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

El Govern prorroga el confinament comarcal fins al 26 d'abril

16 d'abril de 2021

  • Ramentol ha insistit que l’objectiu de la pròrroga és consolidar aquesta tendència a la baixa tant dels contagis com de l’ocupació a les unitats de cures intensives dels hospitals catalans.
  • El conseller Sàmper destaca el compliment de les mesures per part de la ciutadania i reitera el seu agraïment.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha anunciat avui que el Govern ha decidit prorrogar set dies més les mesures actuals per frenar la propagació de la pandèmia contra la Covid-19, entre elles el confinament per comarques. Ramentol ha explicat que s’allarga fins al dia 26 d’abril per tal de consolidar i estabilitzar aquesta corba de pressió assistencial a les unitats de crítics del país, que a hores d’ara està als 500 pacients ingressats, així com el nombre de contagis.

Paral·lelament, Ramentol ha agraït als tres pilars fonamentals que aquests indicadors no s’hagin disparat després de la Setmana Santa. En primer lloc a la ciutadania perquè de nou ha respòs amb “solidaritat i civisme”, en segon lloc als principals sectors econòmics, culturals i socials del país que han tingut sempre “una actitud constructiva i han respost amb empatia especialment aquests dies festius que hem passat” i, per últim, als professionals del sistema sanitari català i als cossos de seguretat i emergències per la seva tasca aquests últims dies.

Per la seva part, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que després de la Setmana Santa no hi ha hagut una explosió de casos i això és a causa de la coresponsabilitat per part de la ciutadania. Tot i això, les unitats de cures intensives dels hospitals segueixen amb una ocupació alta perquè no es va “aconseguir fer net”, és a dir, “donar més altes abans d’aquest nou increment d’ingressos”. Argimon també ha destacat que s’està vacunant “al ritme que entren les dosis” i que avui es posarà “la dosi número 2 milions”.

El conseller Sàmper destaca el compliment de les mesures per part de la ciutadania i reitera el seu agraïment

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha posat en valor una vegada més el compliment de les resolucions del Procicat per part del gran gruix de la ciutadania, ja que un cop analitzades les dades de la Setmana Santa no s’ha disparat la corba, com hi havia el risc que passés. “Vull reiterar l’agraïment a la ciutadania que ha demostrat que ho fa bé, perquè sinó no s’entendria que un cop analitzada la Setmana Santa, les dades siguin tan positives” ha destacat.

El conseller ha explicat que “malgrat les dades de sancions que es donen des del Departament d’Interior per no respectar els confinaments nocturn o perimetral o malgrat la imatge que puguin donar certes festes que es fan de manera il·legal, aquestes xifres són una proporció molt petita si tenim en compte que estem en un país de 7’5 milions de persones”.

Per la seva banda, el comissari Joan Carles Molinero ha explicat que “des del Cos de Mossos d'Esquadra, aquest cap de setmana i durant tota la setmana establirem dispositius en zones on estem detectant persones que fan festes multitudinàries incomplint les mesures vigents”.

A més a més “també aplicarem el dispositiu de seguretat entorn els parcs naturals per evitar aglomeracions i sancionar aquelles persones que incompleixen les actuals mesures de confinament comarcal” ha afegit.

El comissari ha destacat que “mantindrem els controls dinàmics a la xarxa viària per garantir les restiriccions de mobilitat comarcal i donar compliment a les restriccions de confinament nocturn”.

Durant la seva compareixença Molinero ha recordat que tots aquests dispositius de seguretat s'estan realitzant conjuntament amb les policies locals, guàrdies urbanes i agents rurals per donar continuïtat a les mesures aprovades pel Procicat.

Generalitat de Catalunya

Carregant...
x
X