Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

El Govern elimina l'excepció que els grups bombolla es puguin moure entre comarques a partir del 9 d'abril

8 d'abril de 2021

  • La restricció de la mobilitat s’allarga fins el 19 d’abril i es mantenen la resta de mesures ja establertes.
  • Es reactivarà un dispositiu d’entre 350 i 400 controls diaris, en diferents franges i a diferents vies de comunicació per garantir el compliment de la nova mesura.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquesta tarda que la decisió s’ha pres aquest migdia després d’analitzar el “creixement preocupant en l’ocupació de llits de crítics i de pacients hospitalitzats per Covid” al conjunt del sistema de salut català.

Així doncs, únicament s’elimina la possibilitat de que les persones d’una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca per així reduir la mobilitat a Catalunya. Aquesta mesura entrarà en vigor aquest divendres a les 00.00h. D’altres mesures com el confinament nocturn, de 22h a 6h, o l’obligació de les empreses a limitar la mobilitat laboral i potenciar el treball a distància es mantenen.

En aquesta línia, la consellera Vergés ha remarcat que es continuen “revisant les dades dia a dia per veure com evoluciona aquesta tendència de casos” i així “anar acurant al màxim les mesures”. Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que fins ara s’han fet “molts passos endavant i que ara toca fer-ne un enrere” i que l’obligació del Govern és “reaccionar el més ràpidament possible davant l’augment d’ingressats a les UCI”.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha apel·lat a abaixar les interaccions socials i “restringir la interactuació entre bombolles al que és estrictament necessari”. En aquesta línia, el conseller ha recordat que aquestes mesures estan sempre sotmeses a possibles modificacions en funció del criteri de les autoritats sanitàries.

El titular d’Interior ha posat en valor que “som en uns moments claus per la cada cop major taxa de vacunació i la millora de la climatologia que implica més activitat a l’aire lliure però, tot i això, vull demanar màxima prudència i minimitzar les interaccions que impliquin un risc”. Sàmper ha reconegut que “és dur haver de fer un pas enrere i la fatiga pandèmica cada cop fatiga més però entrem a la quarta onada i demanem una darrera empatització a la població, que esperem que no vagi més enllà de 2 mesos fins que comencem a controlar aquesta pandèmia”.

Per la seva banda, el comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que des de Mossos d'Esquadra, amb el suport de les Policies Locals, “es reactivarà a partir del 9 d’abril a les 00:00 hores un dispositiu d’entre 350 i 400 controls diaris, en diferents franges i a diferents vies de comunicació per garantir el compliment de les noves mesures”.

A més, el cap de setmana vinent els mossos d’esquadra i els agents rurals establiran novament un dispositiu control i mobilitat als diferents parcs naturals de Catalunya, després que per Setmana Santa es detectés un increment molt important de persones.

El comissari també ha informat que “mossos d’esquadra, policies locals i diferents guàrdies urbanes continuaran treballant per evitar aglomeracions de persones en espais públics i privats, i festes il·legals després que entre dijous sant i dilluns de Pasqua s’hagin fet moltes intervencions en festes i trobades d’amics que incomplien de forma reiterada i greu mesures restrictives”.

Per la seva banda, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado ha explicat que a partir de dissabte torna a entrar en vigor la possibilitat de dur a terme les trobades de sis persones de dues bombolles de convivència i ha recalcat que amb el retorn al confinament comarcal es permet tota la mobilitat essencial i justificada, així com la vinculada a les competicions esportives autoritzades, però no la relacionada amb activitats culturals, turístiques o de restauració.

Delgado també ha apel·lat a complir amb les mesures d’autoprotecció i evitar les situacions de més risc com ara compartir aire en espais tancats sense distància i sense mascareta. “El virus a casa el fem entrar nosaltres, no entra per la finestra”, ha recordat.

Generalitat de Catalunya

Carregant...
x
X